No 8. līdz 22. decembrim Itālijas pilsētā Trentino notiks 26.pasaules ziemas Universiāde, kurā startēs vairāk nekā 3000 studenti - sportisti 12 sporta veidos no 59 valstīm. Latvija pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas būs pārstāvēta arī hokeja turnīrā, kurā mūsu studentu hokeja izlases piedalīsies arī ASV, Kanādas, Zviedrijas, Krievijas, Čehijas, Slovākijas, Kazahstānas, Ukrainas, Japānas, Itālijas un Lielbritānijas hokeja komandas, informē Latvijas Hokeja federācija.

Uz studentu hokeja izlases ilgāku pastāvēšanu cer Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Ērika Miļuna vadītajā izlasē ir apvienoti Latvijas virslīgas klubu spēlētāji, un galvenais treneris rēķinās, ka Itālijā komandu gaida nopietnas pārbaudes. Miļuns atgādināja, ka pirms otrā Pasaules kara Latvija pasaules studentu spēlēs ir ieguvusi gan otro, gan trešo vietu, tādēļ komandai jātiecas uz augstiem mērķiem, neraugoties uz pretinieku augsto līmeni.

Latvijas studentu hokeja izlase Itālijā būs tuvu optimālam sastāvam, jo pietrūks ne vairāk kā piecu spēlētāju, kas uz Itāliju nevar tikt, jo ir aizņemti Rīgas "Dinamo" sistēmā, studē ASV, vai spiesti palikt mājās ģimenes apstākļu dēļ. Miļuns cer, ka uz pirmo spēli pret Itāliju komanda būs labākajā formā, lai gan mājinieki varēs rēķināties ar vietējo līdzjutēju atbalstu un labāku aklimatizēšanos augstkalnei. Grupā Latvijas studentiem jāspēlē arī pret ASV un Zviedrijas hokejistiem, kurus Miļuns raksturoja kā ļoti augsta līmeņa sāncenšus. "Tas nebūs atpūtas pasākums," piebilda treneris.

Latvija sacensībās būs pārstāvēta ar 29 atlētiem piecos no 13 sporta veidiem, tostarp hokejā, kur startēs pirmo reizi kopš valsts neatkarības atjaunošanas. Latvijas sportisti būs dalībnieku vidū arī biatlonā, šorttrekā, distanču un kalnu slēpošanā. Pasaules ziemas 26. universiādei ir pieteikušies 59 valstu sportisti.

Latvijas hokeja komandas sastāvs:

Vārtsargi - Henrijs Ančs (HS Rīga/Prizma) un Uldis Čalpa (HK Kurbads);

aizsargi - Krists Apsītis (HS Rīga/Prizma), Kārlis Kalvītis (Ozolnieki/MONARCH), Jānis Bullītis (HK Zemgale/LLU), Pauls Zvirbulis (HK Kurbads), Livars Lāns (HS Rīga/Prizma), Viesturs Cimermanis (HK Zemgale/LLU), Ansis Brikainis (HS Rīga/Prizma) un Kristaps Kuplais (Ozolnieki/MONARCH);

uzbrucēji - Kristaps Legzdiņš (HK Kurbads), Miks Komuls (HK Zemgale/LLU), Artūrs Āboliņš (HK Zemgale/LLU), Artūrs Birstiņš (HK Kurbads), Ralfs Melders (HS Rīga/Prizma), Artūrs Batraks (HS Rīga/Prizma), Jānis Bērziņš (HK Kurbads), Edgars Lipsbergs (Ozolnieki/MONARCH), Kārlis Brants (HS Rīga/Prizma), Elvis Egle, Artjoms Ogorodņikovs (HK Zemgale/LLU).

Treneri - Ēriks Miļuns, Gints Bikars un Miks Dzindulis;

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!