Pēcspēles preses konferencē Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs sniedza savu skatījumu uz Latvijas - ASV spēli. Protams, spēles galvenais varonis šoreiz ir galvenais tiesnesis.
Jau tūlīt pēc spēles beigām komandā varēja redzēt neapmierinātību ar spēles gaitu, precīzāk, tiesnesi. LHF prezidents Kirovs Lipmans jau uzreiz pēc beigu signāla paziņoja, ka tiks iesniegts protests par neieskaitītajiem vārtiem.

Leonīds Beresņevs atzina, ka komandā esot bijusi laba pašatdeve, bet galvenais tiesnesis nav ļāvis komandai uzvarēt:

"Esmu ļoti apmierināts ar hokejistu sniegumu, bet visu izšķīra tiesnesis. Abas reizes tika pieprasīts video atkārtojums, taču tiesnesis atbildējis, ka visu redz un visu zina. Pirms čempionāta tika paziņots, ka situācijā, kad spēlētājs atrodas blakus vārtsargam, bet ne vārtsarga laukumā, vārti skaitās, taču tagad tiek sacīts, ka vārtsargu turēja un traucēja viņam spēlēt. Arī trešajā periodā varēja redzēt, ka tiesnesim simpatizēja pretinieki. Par to liecina, piemēram, Ignatjeva noraidījums, un arī vairākas citas situācijas, kad amerikāņi grūda mūsu spēlētājus mugurā. Vispār uzskatu, ka neieskaitītie vārti mainīja spēles gaitu - tas atstāja psiholoģisku iespaidu uz spēlētājiem. Ar tādu noskaņojumu, kāds bija mūsu komandai, pretinieki neko nevarētu izdarīt. Pirmajā spēlē gandrīz bez apstājas kāds traucēja mūsu vārtsargam, taču tiesnesis bija cits, tāpēc vārti tika ieskaitīti."

ASV izlases galvenais treneris Pīters Laviolets atzina, ka pirmais periods bija neatbilstoši lēns komandas standartiem - spēlētāji bijuši kā aizmiguši:

"Labāki bijām otrajā periodā. Pirmajā periodā mūsu komandas vārtsargs atvairīja ļoti daudz bīstamus metienus, bet otrajā periodā atmodāmies."

Jānis Sprukts apgalvoja, ka pirmo un otro periodu komanda aizvadīja labi:

"Jūtos kā apzagts! Šai spēlei vajadzēja ievirzīties labākā gultnē, jo likās, ka ASV izlase ir "ņemams" pretinieks. Viss ritēja pēc mūsu plāna, taču spēli ietekmēja neieskaitītie vārti. Runājot par pēdējām minūtēm ir tā, ka amerikāņi mūs iespieda mūsu aizsardzības zonā, lai vilcinātu laiku, tādēļ nespējām nomainīties."

Sprukts arī izteicās, ka spēlei ar slovēņiem noteikti pietiks spēka, jo ir viena diena brīva, tomēr nevienu no spēlēm ar Slovēnijas izlases piedalīšanos uzbrucējs nav redzējis.

Jautāts par nākotnes plāniem, Sprukts atbildēja, ka šobrīd tādu viņam nav un pilnībā jākoncentrējas čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!