Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas 1. hokeja līgā 2017./2018. gada sezonā debitēs trīs klubi, bet kopējais dalībnieku skaits sasniedzis deviņas komandas, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

1.līgas turnīrā šogad startēs "Venta 2002", "Liepāja SSS", HS "Rīga 2001", "Daugavpils/LDz Cargo" un "Valmieras HK/BSS/ViA".

Pirmajā līgā debitēs HS "Mārupe", HK "Lido" un HK "Zemgale/JLSS", bet "Pārdaugava" nolēmusi apvienoties ar Jūrmalas klubu un turpmāk tiks dēvēta "Pārdaugava/Jūrmala". Savukārt čempionātā šogad nolēmusi nepiedalīties HK "Tukums".

Regulārais čempionāts 1.līgas turnīram sāksies 1.oktobrī, bet noslēgums plānots 18.februārī. Izslēgšanas turnīrā iekļūs četras regulārā čempionāta labākās komandas, kuras cīņu par kausu uzsāks no pusfināliem. "Playoff" pāru dueļi ilgs līdz kādas vienības trijām uzvarām.

Šogad 1. līgas čempionāta nolikumā iekļauts vēl nebijis un interesants punkts, proti, visas pirmās līgas komandas, kurām ir noslēgtas savstarpējās vienošanās ar "Optibet" Hokeja Līgas (OHL) klubiem, drīkstēs veikt savstarpēju spēlētāju rotāciju. Tas palīdzēs attīstīt "fārmklubu principu" Latvijas čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!