Foto: LETA

Latvijas čempione hokejā "Mogo" iegādājusies halli pie Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) sporta bāzes un grasās veidot kluba jaunatnes sistēmu, ceturtdien notikušajā komandas prezentācijas pasākumā atklāja vienības prezidents Māris Martinsons.

Kā žurnālistiem stāstīja Martinsons, darījums ir noslēgts un patlaban notiek pārrunas ar halles esošajiem īrniekiem. Tomēr paredzams, ka mājas spēles "Mogo" šajā sezonā aizvadīs "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos.

"Līdz gaidāmās sezonas beigām viss būs kā iepriekš, lai netraucē jauniešu hokejam un čempionātam kā tādam. Ir atrasta koleģiālā vienošanās, lai bērnu komandas, kam tā halle ir mājvieta, var spēlēt čempionātā līdz šīs sezonas beigām. Juridiski halle būs mūsu īpašumā, un par pamatu tā būs "Mogo" mājvieta," teica Martinsons.

Tāpat komandas prezidents atzīmēja, ka "Mogo" grasās veidot komandas jaunatnes piramīdu.

"Nezinām vēl zem kāda nosaukuma startēsim, bet vēlos, lai tas ir "Mogo". Tas tiks veidots ar mērķi, lai bērniem ir, kur tiekties, jo ne visiem ir iespēja doties sevi pierādīt ārzemju klubos. Izveidosim sava veida sistēmu, kas gan nekonkurēs ar speciālajam klasēm. Mūsu sistēma nebūs paralēla jau esošajai, bet bērniem līdz speciālo klašu vecumam būs sava piramīda," uzsvēra Martinsons.

Paredzams, ka nākamā gada sezonā "Mogo" startēs virslīgā, bet jaunatnes komandas - Latvijas čempionātā.

Martinsons arī pauž, ka pamazām Latvijas čempionāts uzlabojas un parādās interese no skatītāju puses.

"Komandas rāda hokeju, kas skatītājiem ir saistošs. Arī pirmajā līgā un jaunatnes čempionātā uzlabojas līmenis. Ja agrāk stabilas hokeja sistēmas bija tikai Rīgā un Liepājā, tad tagad tās parādās arī citur. Lielas grūtības klubiem sagādā sponsoru piesaiste. Iepriekšējā sezonā bija labs solis no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) puses - maksāt prēmijas godalgoto vietu ieguvējām. Tas bija labs stimuls spēlētājiem, ko vajadzētu saglabāt," bilda Martinsons.

Jaunajā sezonā "Mogo" ne tikai spēlēs Latvijas virslīgā un kā čempioni pārstāvēs valsti Kontinentālā kausa izcīņā, kur otrajā kārtā A grupā pretinieki būs Slovēnijas spēcīgākā vienībā Jesenices "Acroni", kas iepriekšējā sezonā sacentās Austrijas otrajā spēcīgākajā līgā, kā arī triumfēja nacionālajā čempionātā, MOL līgas čempioni Miškolcas "Jegesmdvek" un Spānijas komanda "Jaca".

Starpsezonā "Mogo" sastāvu papildinājuši Valentīns Feoktistovs, Jānis Ozoliņš, Edgars Lipsbergs, Eduards Ivanovs, Rustams Begovs un vēl tiek veiktas pārrunas ar dažiem spēlētājiem, kuri varētu papildināt komandas sastāvu, bet pēc savainojuma izārstēšanas atgriezies Dmitrijs Šancovojs.

Hokeja klubs "Mogo" tika izveidots 2014.gada augustā, lai piedalītos Latvijas čempionāta virslīgā. Jau savā pirmajā sezonā klubs izpildīja galveno komandas mērķi - vienība izcīnīja Latvijas čempionu titulu, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot Ogres "Kurbads".

Jaunā čempionāta sezona sāksies sestdien, kad "Mogo" savā laukumā uzņems "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!