Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Nākamās sezonas Latvijas hokeja čempionātā piekritušas startēt deviņas komandas, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Mutisku piekrišanu dalībai 78. Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā ir devušas deviņas komandas: "SMScredit.lv", HK "Juniors", "Liepājas Metalurgs", "Zemgale/JLSS", "Ozolnieki/MONARCH", "Rīga/Prizma" un "Rīga'97.

Tāpat čempionātam piekritušas pievienoties apvienotā Ventspils un Tukuma komanda - HK "Tukums". Savukārt no Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes tika saņemta vēstule, ka Daugavpils hokeja komanda 2013./2014. gada sezonā plāno piedalīties Latvijas čempionātā. Par komandas nosaukumu tiks paziņots vēlāk. Tā Daugavpils komandai būtu atgriešanās čempionātā pēc viena gada pārtraukuma. Iepriekš šajā pilsētā bija komanda ar nosaukumu "Latgale".

Latvijas čempionātā vairs nepiedalīsies komanda "Rīga/Prizma 2", kas aizvadītajā sezonā aizvietoja "Latgali".

Vēl tikšot izdarītas izmaiņas čempionāta pieteikumā. Atsaukt un pieteikt spēlētājus būs iespējams līdz 2014. gada 15. februārim. Pēc 15. februāra komandās pieteikto spēlētāju kopskaits nedrīkstēs pārsniegt 30 hokejistus, neatkarīgi no viņa vecuma.

Plānots, ka jaunā Virslīgas sezona sāksies 7. septembrī līdz nākamā gada 7. aprīlim pēc LHF valdes apstiprināta kalendāra.

Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta prioritārais mērķis pēdējos gadus ir bijis nemainīgs – pilnveidot hokejistu meistarību, gatavojot rezerves Latvijas hokeja valstsvienībai, akcentējot tieši Latvijas U-20 un U-18 izlašu intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!