Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei, kas pašlaik gatavojas kārtējam pasaules čempionāta, ceturtdien pievienosies labu sezonu Čehijas augstākajā līgā aizvadījušais aizsargs Ralfs Freibergs un "Optibet" Hokeja līgas (OHL) jeb Latvijas čempionāta virslīgas finālsērijas vērtīgākais spēlētājs, "Kurbada" vārtsargs Uldis Čalpa.

Pašlaik 26 gadus vecais Freibergs šo sezonu pavadīja vienā komandā ar latviešu uzbrucēju Robertu Bukartu, abiem spēlējot Zlīnas "Aukro Berani" vienības rindās. Aizsargs regulārajā čempionātā 52 spēlēs izcēlās ar trim vārtiem un 23 rezultatīvām piespēlēm, kamēr četros izslēgšanas turnīra mačos viņa kontā četras rezultatīvas piespēles.

Zlīnas klubs tikmēr kvalificējās izslēgšanas spēlēm, bet tālāk par astotdaļfinālu netika.

Freibergam ir trīs pasaules čempionātu pieredze, turklāt 2014.gadā viņš piedalījās arī Soču olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr Čalpa pirms pusotras nedēļas palīdzēja "Kurbadam" otro gadu pēc kārtas uzvarēt Latvijas čempionātā. Viņš šajā sezonā bija komandas pamatvārtsargs, bet izslēgšanas turnīrā viņš demonstrēja lielisku sniegumu - deviņās spēlēs savos vārtos ielaižot vidēji tikai 1,82 ripas un atvairīja 93,60%, tiekot atzīts par finālsērijas vērtīgāko hokejistu.

Čalpa līdz šim izsaukumu uz lielo izlasi nebija izpelnījies, bet arī jauniešu valstsvienībās viņš nebija spēlējis. Tiesa, februārī viņš pārstāvēja Latvijas klubu komandu Baltijas kausā.

Latvijas izlase pasaules čempionātā Herningas pilsētā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionāts Kopenhāgenā un Herningā ilgs no 4. līdz 20.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!