Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Edgars Siksna pagarinājis līgumu ar Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) spēlējošo Kazahstānas klubu Karagandas "Sariarka", savukārt latviešu uzbrucējs Rolands Vīgners pievienojies Francijas augstākās līgas komandai "Strasbourg".

Siksna 2013./2014.gada sezonā aizvadīja divas spēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībā Rīgas "Dinamo", bet tagad viņš jau trešo sezonu aizvadīs VHL. "Sariarka" rindām Siksna pievienojās pirms pagājušās sezonas, regulārajā čempionātā un izslēgšanas turnīrā kopā aizvadot 58 spēles, kurās guva piecus vārtus un izpildīja sešas rezultatīvas piespēles.

"Sariarka" apstājās VHL pusfināla sērijā, bet pēc tam Siksna pievienojās Latvijas izlases treniņnometnei un arī pirmoreiz karjerā aizbrauca uz pasaules čempionātu, kur septiņās spēlēs palika bez rezultativitātes punktiem.

Tikmēr Vīgners, kurš jau ilgstoši spēlē Francijā un šajā valstī vairs neskaitās kā leģionārs, pirmoreiz karjerā ieguvis iespēju noslēgt līgumu ar šīs valsts augstākās līgas komandu. Iepriekšējās piecas sezonas Vīgners spēlēja dažādās Francijas otrās līgas komandās, kurās kopā aizvadījis vairāk nekā 120 spēles, bet tagad pievienojies "Strasbourg" vienībai, kas šajā pavasarī nacionālajā čempionātā regulārajā sezonā guva astoto vietu un izslēgšanas sacensībās apstājās ceturtdaļfinālā.

Pērnajā sezonā Francijas čempionātā spēlēja četri Latvijas hokejisti - Edgars Dīķis, Ervīns Muštukovs, Edgars Homjakovs un Deivids Sarkanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!