Latvijas hokeja izlase Itālijas pilsētā Trentīno notiekošās ziemas Universiādes mačā par septīto vietu piektdien ar rezultātu 1:8 (0:1, 0:3, 1:4) kapitulēja Čehijai.

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Artūrs Birstiņš.

Pirmajā turnīra mačā Latvija ar 2:4 piekāpās sacensību saimniekiem itāļiem, pēc tam ar rezultātu 2:3 pagarinājumā piekāpās ASV, bet grupu turnīra noslēdzošajā cīņā ar 5:2 pieveica Zviedriju, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Turpinājumā ceturtdaļfinālā Latvijas studentu izlase ar 1:6 piedzīvoja neveiksmi pret Kazahstānu, bet pusfināla spēlē par 5.-8.vietu otro reizi čempionātā piekāpās Itālijai, ciešot neveiksmi ar rezultātu 1:4.

Sava vīriešu hokeja izlase Latvijai mūsdienu augstskolu sporta vēsturē bija pirmo reizi.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris ir Ēriks Miļuns.

Universiāde risināsies līdz svētdienai, bet Latvijas sportisti dalību tajā ir noslēguši. Latviju sacensībās pārstāvēja gandrīz 40 dalībnieku delegācija, kas spēkojās piecos sporta veidos - kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, šorttrekā un hokejā.

Bez hokeja izlases no Latvijas sportistiem ar astoto vietu Universiādē izcēlās arī valsts labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš šo vietu ieņēma slaloma sacensībās.

Kopā dalību Universiādē pieteikuši 59 valstu pārstāvji. Sacensībās 13 sporta veidos piedalīsies vairāk nekā 3000 sportistu studentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!