Foto: F64
Latvijas hokeja izlase pēdējā pārbaudes spēlē savā laukumā pirms gaidāmā pasaules čempionāta sestdien ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pieveica Baltkrievijas valstsvienību.

Latvijas izlases rindās vārtus guva Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Juris Štāls un Georgijs Pujacs, bet Baltkrievijas labā izcēlās Artjoms Kislijs.

Jau pirmajā minūtē pie divu minūšu noraidījuma tika Agris Saviels, tomēr kopumā Latvijas izlase darbojās daudz pārliecinošāk nekā iepriekšējās cīņās un 12.minūtē rezultātu atklāja Cipulis, kad viņš saņēma ripu pašā vārtu priekšā pēc lieliskas Laura Dārziņa individuālās darbības. Ar rezultātu 1:0 arī noslēdzās pirmā trešdaļa.



Otrajā spēles daļā sestajā minūtē Sprukts dubultoja spēles pārsvaru. Tobrīd Latvijas izlase atradās vairākumā, bet Sprukts vārtu gūšanas brīdī tika neatļauti kavēts, tāpēc Latvija tika pie vēl viena vairākuma. Pēc nepilnas minūtes noraidījumu saņēma vēl viens baltkrievu hokejists, tomēr lielo vairākumu mājinieki izmantot nespēja. Turklāt vēl brīdi vēlāk pēc Māra Jasa kļūdas Baltkrievija samazināja pārsvaru, izceļoties Artjomam Kislijam.

Tomēr drīz vien Baltkrievija atjaunoja pārsvaru, kad pēc Alekseja Širokova un Jura Štāla pretuzbrukuma precīzs bija otrais no viņiem. Otrā trešdaļa noslēdzās ar 3:1 Latvijas izlases labā.

Trešajā trešdaļā laukumā bija aizraujošs hokejs, bet smagākos brīžus nācās piedzīvot Latvijai, jo trīs reizes tā cīnījās mazākumā. Tomēr rezultāts nemainījās līdz pat pēdējai minūtei, kad trīs sekundes pirms pamatlaika beigām ripu vārtos ieraidīja Georgijs Pujacs. Līdz ar to mājinieki tika pie pirmā panākuma šajā pārbaudes turnīru ciklā.

Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās Mārtiņš Cipulis.

Šajā mačā Latvijas izlases vārtus sargāja Kristers Gudļevskis. Iepriekšējās divās spēlēs par Latvijas izlases vārtu drošību rūpējās Māris Jučers, bet tajās neveicās ne aizsardzībā, ne uzbrukumā - tika zaudēti deviņi vārti, bet pretinieku vārtsargi netika pārspēti ne reizi.

Kā ziņots, pagaidām joprojām nav zināms vai pēc operācijas līdz pasaules čempionātam izdosies atveseļoties valstsvienības pamatvārtsargam Edgaram Masaļskim.

Šajā mačā Toma Hartmaņa vietā uzbrukumā spēlēja Koba Jass. Tāpat laukumā devās Roberts Jekimovs. Savukārt aizsardzības līnijā viss bija bez izmaiņām salīdzinājumā ar piektdienas maču.

Jau otro maču aizvadīja aizsargs Ralfs Freibergs, kurš piektdien piedzīvoja debiju Latvijas izlasē.

Šim mačam nebija pieteikti vārtsargi Masaļskis un Jānis Kalniņš, aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kurš iedzīvojies savainojumā, kā arī uzbrucēji Kaspars Saulietis, Māris Bičevskis un Hartmanis.

Pirmo reizi abas komandas savā starpā tikās piektdien, Latvijai piekāpjoties ar 0:3. Latvija cieta neveiksmi piektajā mačā pēc kārtas, turklāt jau otrajā pēc kārtas nespēja gūt vārtus.

Baltkrievijas valstsvienībai šajās spēlēs ar Latviju palīdzēja pārsvarā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ) spēlējoši hokejisti. No 27 sastāvā iekļautajiem spēlētājiem 11 šobrīd pieteikti dažādiem KHL klubiem, bet 13 hokejisti spēlē BAČ.

Pirmajās četrās pārbaudes spēlēs Latvija ar 3:4 un 0:1 viesos atzina Čehijas izlases pārākumu, kā arī savā laukumā ar 1:2 un 0:6 zaudēja Zviedrijai.

Šīs visas cīņa risinājušās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros.

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvija 28.aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju.

Traumu dēļ Latvijas izlases rindās čempionātā nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs un aizsargs Oskars Bārtulis, bet personīgi apstākļi ir aizsargam Arvīdam Reķim. Tāpat savainojumus nepaspēs izārstēt aizsargs Jēkabs Rēdlihs un uzbrucējs Roberts Bukarts, bet Mārtiņš Karsums joprojām nav atlabis no pārciestās operācijas. Lielu vēlēšanos atgriezties izlasē iepriekš izrādīja nesen operētais aizsargs Guntis Galviņš.

Saudzīgā režīmā trenēties tupina vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš pats savas iespējas piedalīties čempionātā vērtējis kā 50 pret 50.

Šonedēļ no izlases tika atskaitīti vārtsargs Ervīns Muštukovs, uzbrucēji Elvijs Biezais, Juris Upītis, Ēriks Ozollapa un Lauris Bajaruns, kā arī aizsargs Mārtiņš Jakovļevs.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!