Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas iedzīvotāji sportā iesaka atbalstīt jau pašlaik populārākos sporta veidus, kuros senā vai nesenā pagātnē sasniegti vērā ņemami rezultāti, liecina Latvijas Mobilā Telefona (LMT) un Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS aptaujas dati.

Atbalstāmo sporta veidu pirmo trijnieku veido hokejs (67% no visiem respondentiem); bobslejs, skeletons, kamaniņu sports (50%) un basketbols (39%), kam seko riteņbraukšana, BMX (21%), vieglatlētika un motosports (abiem attiecīgi – 21%).

"Tā kā pats nodarbojos ar hokeju, iedzīvotāju paustais atbalsts šim sporta veidam sakrīt ar manu pārliecību," saka Latvijas izlases un Rīgas "Dinamo" aizsargs Jēkabs Rēdlihs. "Hokejs ir labs piemērs tam, ka komanda ar pietiekamu finansējumu salīdzinoši īsā laikā var gūt labus rezultātus un konkurēt augstā līmenī. Tāpēc ir vērts turpināt ieguldīt visa veida resursus tieši šī sporta veida izaugsmē, jo tas ir kļuvis ļoti populārs tieši jauniešu un bērnu vidū. Vienlaikus tas ir dārgs sporta veids, tāpēc mums kopīgi jādara viss, lai šis aspekts nebūtu šķērslis jauniešiem nodarboties ar hokeju. Bet pats galvenais ir bērniem un jauniešiem radīt vidi, kas ļautu viņam darboties un attīstīt savas spējas ikvienā sporta veidā, kas viņam šķiet tuvs."

Savukārt sporta žurnālists un komentētājs Armands Puče atzīst: "Manuprāt, sporta veidi, kurus būtu īpaši jāatbalsta - hokejs, vieglatlētika un golfs, jo šajos sporta veidos mums ilglaicīgas tradīcijas un tie visvairāk atbilst mūsu mentalitātei. Manuprāt, mums padodas individuālie sporta veidi, tāpēc golfam Latvijā redzu lielas perspektīvas. Tas ir inteliģents sporta veids, kas reizē palīdz veidot cilvēciskas attiecības un domāt par nemateriālām dividendēm."

Lai iniciētu sabiedrībā diskusiju par izglītības, zinātnes, kultūras un sporta nozarēm, kurās Latvijas vēlas gūt starptautiski nozīmīgus rezultātus, "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) sadarbībā ar Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS ir veicis Latvijas iedzīvotāju aptauju un izveidojis "O!Kartes Talantu programmu", kuras stipendiju fonds ir 30 000 latu. Tās mērķis ir sniegt atbalstu un uzticamu skolotāju vadībā virzīt jaunos talantus, lai viņi nākotnē kļūtu par izcilībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!