Latvijas izlase otrdien, 3.maijā Pasaules čempionāta B apkašgrupas spēlē tikās ar ASV valstvienību. Ļoti saspringtā spēle beidzās ar rezultātu 3:1 ASV izlases labā.

Foto galerija

Spēli abas izlases sāka samērā haotiski un nevienai no komandām nepiederēja iniciatīva. Gan ASV, gan Latvija centās noķert pretiniekus uz pretuzbrukumiem, taču bez manāmiem panākumiem.

Spēles 15.minūtē divu minūšu sodu par laika vilcināšanu saņēma ASV izlases vārtsargs Tajs Konklins un Latvijas izlase nonāca vairākumā, ko arī izmantoja pēc aptuveni pusotras minūtes, kad pēc lieliskām Mārtiņa Cipuļa un Ģirta Ankipāna piespēlēm vārtus guva Jānis Sprukts. Spruktam šie ir jau otrie vārti čempionātā.

Pirmajā periodā ASV izlasē divu minūšu sodu saņēma Džefs Halperns, Braians Džionta un Tajs konklins, savukārt Latvijas izlasē - Kārlis Skrastiņš un Aleksandrs Ņiživijs.

Otro trešdaļu Latvija sāka ar masīvu ofensīvu ASV vārtiem. Latvijas izlasei izdevās gūt divus vārtus, taču spēles galvenais tienesis neuzskatīja par nepieciešamu šos vārtus ieskaitīt. Pirmajā gadījumā, noskatoties atkārtojumu, tiesnesis nolēma, ka Leonīds Tambijevs traucējis vārtsargam, kas tajā laikā neatradās vārtsarga laukumā, otrajā gadījumā tiesnesis pat neuzskatīja par nepieciešamu paskatīties atkārtojumu.

Šie divi neieskaitītie vārti, kā arī tas, ka tienesis bieži vien neredzēja amerikāņu pārkāpumus pret Latvijas hokejistiem, nedaudz iedragāja mūsu izlases morāli. Latvija pazaudēja iniciatīvu un spēles 34.minūtē ASV izlasei izdevās noķert mūsu aizsargus uz pretuzbrukumu, kad pēc Erika Koula piespēles, Irbi pārspēja Dags Veits.

Līdz trešdaļas beigām abām izlasēm bija vairākas izdevības gūt vārtus, taču vai nu pietrūka veiksmes, vai precizitātes, vai lieliski darbojās abi vārtsargi - Irbe un Konklins.

Otrajā trešdaļā ASV izlasē tika noraidīti Brets Hauers, Džefs Halperns un Maiks Knuble, Latvijai - Aleksejs Širokovs un Atvars Tribuncovs.

Pēdējās teršadaļas lielāko daļu iniciatīva piederēja ASV izlasei, kas brīžiem pie vienādiem sastāviem spēja pat nostāties mūsu komandas aizsardzības zonā.

Spēles 48.minūtē, kad Latvija atradās mazākumā, ASV izlasi vadībā izvirzīja Marks Perišs.

Aptuveni trīs minūtes pirms spēles beigām Latvijas izlase uzsāka ofensīvu ASV vārtiem un no vārtu zaudējuma amerikāņus glāba tikai fanstastiskā Taja Konklina spēle vārtos.

Kad līdz spēles beigām bija palikušas deviņas sekundes, Latvijas izlases vārtus pameta Artūrs Irbe, lai laukumā dotos sestais laukuma spēlētājs. Diemžēl Latvijas izlase zaudēja iemetienā un Marks Perišs pielika šai spēlei punktu, gūstot trešos ASV izlases vārtus, kas viņam šajā spēlē bija otrie.

Pēdējā trešdaļā noraidīts tika vienīgi Viktors Ignatjevs.

Par spēles labāko spelētāju Latvijas izlasē tika atzīts Artūrs Irbe, amerikāņiem - Marks Perišs.

Statistika

3. maijs. "Olympic stadium", Insbruka, Austrija.

  • ASV - Latvija 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
  • Latvija: Irbe (Masaļskis); Saviels - Skrastiņš, Vasiļjevs - Cipruss - Panteļejevs; Sorokins - Tribuncovs, Tambijevs - Semjonovs - Ņiživijs; Latviņš - Ignatjevs, Cipulis - Sprukts - Ankipāns; M. Rēdlihs - A. Širokovs - Macijevskis, Galviņš, Ziediņš.

    ASV: Konklins (Dipjetro); Gils - Liles, Džionta - Modano - Pārks; Martins - Jorks, Kouls - Millers - Veits; Roačs - Hauers, Halperns - A. Hals - Knuble; Leopolds, Legvands - Perišs - J. Ščasnijs.

    Vārtus guva: 16:17 Sprukts (Ankipāns, Cipulis, vair.) 0:1, 33:36 Veits (Kols) 1:1, 47:44 Perišs (Veits, Bauers, vair.) 2:1, 59:58 Perišs (Millers, Veits, t.v.) 3:1.

    Metieni pa vārtiem: 30:17 (4:7, 9:6, 17:4).

    Vārtsargi: Tajs Konklins (16/17) - Artūrs Irbe (27/29, no 59:51 tukši vārti).

    Soda minūtes: 12:10 (6:4, 6:4, 0:2).

    Tiesneši: Vladmirs Sindlers (Čehija), Andrejs Vasko (Baltkrievija), Stefans Fonselius (Somija).

    Izvēlies tavuprāt labākos spēlētājus ASV un Latvijas izlasēs!

    $t1=asv;$t2=latvija; include"$includes_dir/projects/hockey2004/bestplayer5.inc";?>

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!