Izmantojot pasaules čempionāta nolikuma punktu, kas paredz, ka komandas pirms otrā posma cīņām drīkst papildināt sastāvu ar diviem jauniem spēlētājiem, Latvijas izlases vadība pieteikusi aizsargu Oskaru Bārtuli.
Kā telefonsarunā pavēstīja Latvijas izlases preses sekretārs Jānis Stepītis, O. Bārtulis jau ir ceļā uz Austriju. Paredzams, ka aizsargs piedalīsies rītdienas iesildīšanās treniņā, bet to, vai pieteikt hokejistu mačam ar Ukrainas valstsvienību, izlems treneri.

Iemesls, kādēļ O. Bārtulis tik steigšus izaukts uz Insbruku, ir savainojumu vilnis, kas skāris Latvijas izlasi. Lielākas vai mazākas traumas ir aizsargam Atvaram Tribuncovam, kā arī uzbrucējiem Grigorijam Panteļejevam, Aleksandram Semjonovam un Aigaram Ciprusam, taču, kā norāda J. Stepītis, "visi hokejisti ir gatavi rītdienas spēlei un dosies laukumā cīņā pret ukraiņiem".

Interesanti, ka savainoti ir trīs uzbrucēji un viens aizmugurējās līnijas spēlētājs, bet papildus tiek pieteikts tieši aizsargs. Tiesa, nav izslēgts, ka O. Bārtulim jau tuvākajās dienās varētu sekot arī kāds no priekšējās līnijas hokejistiem, un kā reālākie kandidāti tiek minēti Juris Štāls un Juris Ozols, pēdējam, starp citu, jau ir pasaules čempionātu pieredze.

Ja O. Bārtulis izies uz Insbrukas "Olympic stadium" ledus, un mēs ticam, ka tā notiks, viņš kļūs par piekto pasaules čempionāta debitantu Latvijas izlases sastāvā. Pirms viņa to šopavasar paveica aizsargs Guntis Galviņš, kā arī uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Miķelis Rēdlihs un Māris Ziediņš, bet savu kārtu gaida arī vārtsargs Mārtiņš Raitums, kurš uz Austriju devies kā trešais numurs.

Atgādinām, ka O. Bārtulim janvārī palika tikai 18 gadi, un viņš vēl divus gadus varēs pārstāvēt arī Latvijas junioru (U-20) izlasi.

O. Bārtulis līdz ar to kļuvis par jaunāko spēlētāju Latvijas izlases pieteikumā (nepilnu gadu vecāks ir cits aizsargs G. Galviņš), un otru jaunāko visā čempionātā pēc slovēņu brīnumbērna Andže Kopitara, kuram 18 gadi paliks tikai 24. augustā.

Interesanti, ka decembrī notikušajā pasaules čempionātā junioriem pirmajā divīzijā O. Bārtulis tika atzīts par labāko aizsargu, bet A. Kopitars - par labāko uzbrucēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!