Foto: DELFI

Latvijas hokeja kausa izcīņas izšķirošās spēles jaunajā sezonā vairs nenotiks "Arēnā Rīga", bet gan tiks aizvadītas jaunuzbūvētajā "Kurbada" hallē, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Latvijas hokeja kausa izcīņa tika ieviesta 2015. gadā, piedaloties virslīgas un pirmās līgas komandām. Sacensību fināls abas reizes vairāku tūkstošu skatītāju klātbūtnē risinājās "Arēnā Rīga", mača dalībniekiem atzīstot, ka šāda spēle ir viens no sezonas spilgtākajiem brīžiem.

"Šāda tipa sacensības priecē, turklāt spēlēt "Arēnā Rīga" ir ļoti patīkami," pērn pēc triumfa teica "Mogo" vienības vārtsargs Henrijs Ančs.

""Arēna Rīga" piešķir papildus gaisotni, jo šeit spēlēt mums nav ikdiena," piebilda viņa komandas biedrs Ronalds Cinks.

Tāpat iepriekš pirmās līgas komandām bija iespēja spēlēt ar virslīgas vienībām, tomēr pēc jaunā formāta nu tāda iespēja būs vairs tikai divām komandām.

Jaunās sezonas turnīrs sāksies jau šajā nedēļas nogalē un līdz 24. septembrim astoņas pirmās līgas komandas noskaidros divas labākās, kas decembrī ceturtdaļfinālā pievienosies sešām "Optibet" Hokeja Līgas (OHL) vienībām. Izslēgšanas cīņas no ceturtdaļfināla norisināsies vienas spēles formātā, abas pusfināla cīņas un finālu aizvadot "Kurbada" ledus hallē, vēsta LHF.

Ceturtdaļfinālā OHL spēcīgākās komandas "Mogo" un "Kurbads" tiksies ar kvalifikācijas uzvarētājiem, bet pārējos divos dueļos "Liepāja"/"Optibet" spēlēs pret "Rīga", kamēr "Zemgale"/LLU tiksies ar "Prizmas" hokejistiem.

Abās iepriekšējās sezonās Latvijas kausa finālā tikās "Mogo" un "Kurbada" komandas, abas reizes triumfējot pirmajai no tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!