Foto: AFP/Scanpix

Latvijas studentu izlase svarīgā Universiādes hokeja turnīra spēlē ceturtdien, 2. februārī, pārspēja Dienvidkorejas izlasi, saglabājot cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Pēdējā C grupas spēlē Latvija pārspēja Koreju ar 6:2 (4:0, 1:2, 1:0).

Pa diviem vārtiem Latvijas labā guva Oļegs Šišļaņņikovs un Juris Ziemiņš, pa vienai reizei Korejas izlases vārtsargus pārspēja Rinalds Rosinskis un Jānis Bullītis. Četrus vārtus pirmajā periodā ielaidušo Hanbaku Lī otrajā periodā nomainīja Čanhuns Lī, un arī viņu mūsu hokejisti pārspēja divas reizes.

Reini Petkus Latvijas izlases vārtos pārspēja Korejas izlases kapteinis Hvans Duhjuns un Kims Jonhuns. Kopumā pa Latvijas izlases vārtiem tika izdarīti 16 metieni, kamēr pretinieku vārtsargi tika "traucēti" 46 reizes.

Pēc šīs spēles Latvijas studentu izlase C grupas kopvērtējumā ar iegūtiem pieciem punktiem pacēlusies uz otro vietu aiz līderes Krievijas.

Ceturtdaļfinālā iekļūst triju apakšgrupu divas labākās komandas un divas labākās trešo vietu ieguvējas.

Kā ziņojām, pirmajā grupas spēlē Latvija ar 4:3 pagarinājumā uzveica Japānu, bet otrajā piedzīvoja graujošu zaudējumu Krievijas studentiem - 1:7. Japāna pēc zaudējuma Latvijai ar 5:2 uzvarēja Koreju, kuru Krievija sagrāva ar 0:14. Grupas noslēdzošā spēle starp Krieviju un Japānu notiks piektdien, 3. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!