Foto: Shutterstock
Latvijas U-18 izlases hokeja izlase savā trešajā savstarpējā pārbaudes spēlē sestdien viesos ar 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Norvēģijas vienaudžiem.

Norvēģija mača ievadā divreiz izvirzījās vadībā, bet vispirms izlīdzinājumu panāca Vladislavs Barkovskis, kamēr otrā perioda sākumā to paveica arī Nils Sējējs.

Pēdējās 37 pamatlaika minūtēs rezultāts nemainījās un komandas devās pagarinājumā, bet tajā jau pēc 37 sekundēm dāņiem uzvaru vairākumā izrāva Ēriks Beiers Jensens, kuram tie bija otrie vārti duelī.

Kā vēstīts, ceturtdien Oļega Sorokina trenētie Latvijas jaunie hokejisti svinēja panākumu ar 3:0, bet piektdien uzvarēja pagarinājumā ar 4:3.

Sorokinam darbā ar U-18 izlasi palīdz bijušais Latvijas izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs, tomēr Norvēģijā viņš ģimenes apstākļu dēļ nebija, komandas vadībā šoreiz strādājot Jurijam Agureikinam.

Latvijas U-18 izlase gatavojas nākamā gada pavasarī Rīgā gaidāmajam pasaules čempionātam pirmās divīzijas A grupā, kur tā spēlēs vienā apakšgrupā ar Kazahstānu, Dāniju, Norvēģiju, Vāciju un Slovēniju. Tikai grupas uzvarētāja sasniegs planētas meistarsacīkšu eliti.

Jau vēstīts, ka sestdien sacentās arī citas Latvijas jaunatnes izlases - Latvijas U-20 izlase, ko trenē Kārlis Zirnis, pārbaudes turnīrā Ventspilī ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) zaudēja Dānijas vienaudžiem, ciešot trešo neveiksmi trijos dueļos, Latvijas U-16 izlase Aigara Razgala vadībā Ozolniekos ar 2:5 piekāpās Norvēģijas vienaudžiem, trijās savstarpējās pārbaudes mačā samierinoties ar vienu panākumu, bet Latvijas U-17 izlase, ko trenē Juris Ozols, Minskā ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) apspēlēja Slovākijas vienaudžus, pārbaudes turnīru noslēdzot trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!