Foto: F64
Latvijas U-20 hokeja izlase šodien aizvada izšķirošo spēli par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīrā, spēkojoties ar Dānijas vienaudžiem.

Spēle sāksies plkst.20 pēc Latvijas laika.

Lai nepaliktu pēdējā vietā turnīrā un saglabātu vietu augstākajā divīzijā, Latvijai obligāti jāizcīna uzvara.

Abas komandas pirms turnīra jau Kanādā tikās arī pārbaudes spēlē, Latvijai izcīnot panākumu ar 5:1. Tāpat novembrī Latvija bija pārāka arī pārbaudes turnīrā Baltkrievijā, kad dāņus pārspēja ar rezultātu 5:3.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmajā posmā piedzīvoja zaudējumus visās četrās spēlēs, līdz ar to uz otro posmu Latvijas hokejisti neņēma līdzi nevienu punktu.

Savukārt pirmajās spēlēs par vietas saglabāšanu Latvija otrdien ar 2:12 kapitulēja ASV izlasei, bet Dānija dienu iepriekš ar 3:4 tikai pagarinājumā piekāpās Šveicei.

Cīņā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā tagad ASV ir seši punkti divās spēlēs, tai ar pieciem punktiem seko Šveice, viens punkts ir Dānijas rēķinā, bet Latvija cīnās bez punktiem.

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 4:9 zaudēja Zviedrijas hokejistiem, otrajā mačā ar 1:3 līdzīgā cīņā piekāpās Slovākijas vienaudžiem, trešajā cīņā ar 0:14 kapitulēja pagājušā gada čempionvienībai Krievijai, bet ceturtajā mačā ar 3:5 zaudēja Šveicei.

Kā zināms, šogad ir mainīts divīziju formāts, un tāpēc vietu augstākajā divīzijā zaudēs tikai viena komanda, kuru nākamajā gadā nomainīs Vācijas izlase.

Nākamā gada pasaules čempionāts risināsies Krievijas pilsētā Ufā.

Kā ziņots, vienīgajās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta Latvijas U-20 izlase Kanādā ar 1:7 piekāpās Čehijai un ar 5:1 pieveica Dānijas vienaudžus.

Pēdējie no Latvijas izlases kandidātu pulka tika atskaitīti aizsargs Vladislavs Dudins un uzbrucējs Kristaps Legzdiņš.

Līdz ar to pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā ir 23 hokejisti - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā iepriekš spēlējusi trīs reizes, pēdējo reizi aizvadītā gada sākumā, kad nespēja saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū.

Zīmīgi, ka visas reizes, kad Latvijas izlase spēlējusi augstākajā divīzijā, sacensības notikušas tieši Kanādā.

Kā ziņots, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde izlasei izvirzījusi uzdevumu saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū.

Latvijas U-20 izlases kandidātu saraksts pasaules čempionātam:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis ("Rīga"), Rihards Cimermanis ("Juniors"), Elviss Merzļikins ("Lugano", Šveice);

aizsargi - Edgars Siksna ("Liepājas metalurgs"), Kristers Freibergs, Artūrs Salija, Krišs Lipsbergs, Pauls Zvirbulis, Artūrs Kuzmenkovs (visi - "Rīga"), Ņikita Koļesņikovs (Blēnvilas-Buābriānas "Armada", Kanāda), Krists Kalniņš (AIK, Zviedrija), Juris Ziemiņš ("Juniors"), Kristaps Nīmanis ("Red Ducks", Somija);

uzbrucēji - Kristiāns Pelšs (Edmontonas "Oil Kings", Kanāda), Vitālijs Hvorostiņins ("Vaasas Sport", Somija), Teodors Bļugers ("Shattuck-St. Marys", ASV), Edgars Kļaviņš (AIK), Māris Diļevka ("Liepājas metalurgs"), Roberts Lipsbergs, Dāvis Straupe, Ņikita Jevpalovs (visi - "Rīga"), Toms Andersons ("Bern", Šveice), Zemgus Girgensons (Dubjūkas "Fighting Saints", ASV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!