Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning" par jauno ģenerālmenedžeri iecēlusi Žiljenu Brisbuā, kurš šajā amatā nomainīs leģendāro Stīvu Aizermanu, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

53 gadus vecajam Aizermanam līgums ar "Lightning" ir uz vel vienu sezonu, kuras laikā viņš pildīs kluba vecākā padomnieka lomu. Kā tagad atzinis Aizermans, jūlija beigās viņam piedāvāts jauns ģenerālmenedžera līgums, bet viņš jau tobrīd izlēmis nepagarināt sadarbību.

"Mainot savu lomu klubā, varēšu atļauties vairāk laika pavadīt kopā ar savu ģimeni, un būšu drošs, ka "Lightning" tiek labi vadīta. Mēs visi esam priecīgi, ka Žiljēns ir mūsu nākamais ģenerālmenedžeris. Viņš tam ir gatavs," norādīja Aizermans.

Savulaik leģendārais hokejists vairākas reizes uzsvēra, ka galvenais iemesls ir ģimenes, kas joprojām dzīvo Detroitā – pilsētā, kur Aizermans aizvadīja visas savas 22 profesionālās karjeras sezonas.

Aizermans trīs reizes Detroitas "Red Wings" rindās izcīnīja Stenlija kausu, ko vēlreiz cēla virs galvas jau kā komandas ģenerālmenedžeris. 2010. gada vasarā Aizermans pieņēma "Lightning" piedāvājumu, un viņam kā ģenerālmenedžerim astoņu gadu laikā izdevās izveidot vienu no šobrīd spēcīgākajām NHL komandām.

Pagājušā sezonā "Lightning" regulārajā čempionātā 82 spēlēs tika pie 113 punktiem, kas bija labākais rādītājs Austrumu konferencē un trešais labākais visā līgā. Stenlija kausā Tampas komanda aizcīnījās līdz pusfinālam jeb Austrumu konferences finālam, kurā tikai septiņās spēlēs piekāpās nākamajiem trofejas īpašniekiem Vašingtonas "Capitals". NHL apskatnieki paredz, ka arī šogad "Lightning" būs viena no galvenajām favorītēm cīņā par hokeja prestižāko trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!