Pēc Latvijas uzvaras preses konferencē uz žurnālistu jautājumiem atbildes sniedza Latvijas un Slovēnijas izlasu galvenie treneri. Pēc spēles kļuva arī zināms, ka Atvaram Tribuncovam ir lauzta roka.
Vispirms vārds tika dots Slovēnijas izlases galvenajam trenerim Kari Savolainenam, kurš bija lepns par savu komandu un sacīja, ka spēle bija laba:

"Mums gan bija problēmas ar spēlētāju maiņām , jo komandā ir daudz traumas. Mačā bija daudz noraidījumu, tādēļ piekusām. Laikam esam vienīgā komanda, kurai jāspēlē 2 dienas pēc kārtas, jo jau rīt mums ir spēle par palikšanu A grupā. Domāju, kas spēle ar Austriju būs ļoti smaga, un tā kā esam kaimiņi, spēle varēt būt līdzīga Zviedrijas-Somijas mačam. Esam sešpadsmitie Pasaules rangā, tāpēc katrā mačā būsim kā vājākā komanda, taču nākotnē lūkojos pozitīvi."

Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs pateicās visai komandai un līdzjutējiem:

"Spēle bija smaga psiholoģiskā ziņā, jo vēl arvien bijām Latvijas-ASV spēles iespaidā, fiziskajā ziņā viss bija labākajā kārtībā. Priecājos, ka uzvarējām un tikām nākamajā kārtā."

Beresņevs arī pastāstīja, ka šobrīd par iesniegto protestu vēl nekas nav zināms un atzina, ka šis čempionāts ir pavērsiens Latvijas hokejā, jo spēlē tik daudz jaunu spēlētāju.

"Pirms spēles mums atnesa jaunos noteikumus - spēlētājs nedrīkst atrasties vārtsarga laukumā. Nezinu, vai visiem tika izsniegti noteikumi vai tikai mūsu komandai. Šodienas spēlē šie noteikumi sāka darboties, kaut arī pirms čempionāta mums apgalvoja, ka spēlētājs drīkst atrasties vārtsarga laukumā, ja viņš netraucē vārtsargam. Esmu jau noguris no šī visa. Pirms spēles tika uzstādīts uzdevums cīnīties tikai par uzvaru. Neapmierina atkal otrais periods, tas redzams arī pēc statistikas. Bija daudz neprecīzu piespēļu."

Kāpēc neveicas vairākuma realizācija?

"Treninjā Semjonova maiņa ļoti labi spēlē vairākumā, taču spēlē bija jūtama nervozitāte, tāpēc nekas nesanāca, kaut arī bija daudz labu momentu."

Kā nospelēja Ziediņš?

"Ļoti labi, varbūt varējām viņu laist laukumā arī ātrāk."

Kāpēc Galviņš nespēlē?

"Pirms spēles nolēmām, ka spēlēsim ar sešiem aizsargiem, lai nebūtu nervozitāte maiņu laikā."

Vai varam gūt punktu pret kādu no nākamajiem pretiniekiem?

"Protams, kāpēc nē? Kanādiešiem gandrīz atņēmām punktu, amerikāņus gandrīz "apglabājām". Varam cīnīties ar jebkuru pretinieku. No visiem pretiniekiem gribētu izcelt Zviedriju. Komanda ļoti labi spēlē un atrodas uz pacēluma viļņa. Ir bijuši gadījumi, kad tiekam otrajā kārtā un mūsu komanda spēlē jau daudz labāk. Mana iekšējā balss saka, ka, ja mēs vakar būtu uzvarējuši amerikāņus, arī šodien būtu uzvara."

Aizsargs Kārlis Skrastiņš atzina, ka spēle bija ļoti grūta, bet, ja jāsalīdzina to ar Olimpisko kvalifikācijas maču Rīgā, tad spēle februārī bija grūtāka, jo tad nebija nekas zināms par Slovēnijas izlasi.

Jautāts par nākamā gada čempionātu Rīgā, Skrastņš pateicās Kirovam Lipmanam, atzīmēdams, ka tas ir tieši viņa nopelns, ka čempionāts notiek Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!