Foto: F64

Novembrī gaidāmie turnīri trijām dažādām Latvijas izlasēm būs savā ziņā "eksperimentāli" un to mērķis būs pārbaudīt gan tuvākās izlašu rezerves, gan aizsākt ciešāku sadarbību ar kaimiņiem un pierādīt savu vadošo statusu reģionā, atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība un izlašu treneri.

Kā zināms, Latvijas pieaugušo izlase galvenā trenera Ērika Miļuna vadībā šajā nedēļas nogalē piedalīsies "Euro Ice Hockey Challenge" (EIHC) turnīrā Slovēnijas pilsētā Bledā, U20 izlase Igora Smirnova vadībā piedalīsies četru nāciju turnīrā Grācā, Austrijā, bet Latvijas klubu izlase, ko gatavo Oļegs Sorokins, spēlēs "Baltic Challenge Cup" turnīrā Tallinā.

"Bledā galvenokārt plānojam pārbaudīt tuvākās U20 rezerves pirms pasaules čempionāta," preses konferencē pavēstīja LHF prezidents Aigars Kalvītis. "Izlasei piesaistīsim hokejistus, kas spēlē Eiropā un kas netiek Rīgas "Dinamo" pamatsastāvā, kam trūkst spēļu prakses. Tas būs eksperimentāls izlases modelis, ar akcentu uz sagatavošanos pasaules čempionātam."

"No Eiropā spēlējošajiem izvēlējāmies tos, kas var sevi apliecināt pieaugušo hokejā, kas spēlē vadošajās līgās un kuriem nav mikrotraumu, hokejistus ar perspektīvu," saka izlases treneris Ēriks Miļuns. "Papildinājām komandu arī ar dažiem pieredzējušākiem spēlētājiem, lai būtu līdzsvars starp jaunību un pieredzi."

Līdzīgs plāns ir attiecībā uz U20 izlasi turnīram Grācā - šajā komandā pārbaudīs tos hokejistus, kas pretendē uz iekļūšanu šajā komandā spēlēšanai pasaules čempionātā Kanādā. "Ar šo komandu situācija ir līdzīga kā ar pieaugušo izlasi - pārbaudīsim kandidātus un perspektīvos U18 izlases spēlētājus, lai viņi izmēģina sevi "augstākā sabiedrībā"," teica LHF prezidents.

"Šī nebūs "galvenā" Latvijas U20 izlase, bet būs lielas iespējas kandidātiem sevi parādīt, jo pretinieki - Baltkrievija, Austrija un Dānija - spēlēs spēcīgākajā sastāvā," uzsver komandas treneris Igors Smirnovs.

Savukārt Latvijas virslīgas klubu izlases dalībai "Baltic Challenge Cup" pēc LHF ieceres ir jāaizsāk ciešāku sadarbību ar Lietuvu un Igauniju hokeja jomā. "Federācijas plāns caur šo turnīru ir paplašināt Latvijas hokeja virslīgu, piesaistot kaimiņvalstu komandas," norāda Kalvītis.

"Ideja par virslīgas klubu izlasi pieder iepriekšējai LHF valdei, un mēs ceram, ka ar laiku tā kļūs par Latvijas otro izlasi, kurā varbūt varētu parādīties kāds valstsvienības kandidāts," saka klubu izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins. "Sastāvs mums ir jauns un konkurētspējīgs, būs interesanti uzspēlēt, jo lietuvieši un igauņi šo turnīru uztver ļoti nopietni. Mums būs jāpierāda, ka esam spēcīgākā komanda reģionā."

Preses konferencē tika parādītas arī jaunās izlašu formas, ko novembra turnīros izmantos divas komandas, un tradicionāli spēlētāja kreklu ar pirmo numuru saņēma federācijas prezidents. Dizaina autori uzsvēra, ka formas esot veidotas retro stilā, ar nepārprotamu piederību Latvijai, un, kā smējās izlašu pārstāvji, "vietu medaļai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!