Foto: Kadrs no video

TV6 raidījumā "Overtime" izteiktie apgalvojumi, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) neizdarības dēļ Latvijas izlases hokejistēm savulaik no pasaules čempionāta nācies lidot salonā un uzturēties lidostā pilnā ekipējumā, neatbilst patiesībai un ir pilnīgs absurds, portālam "Delfi" skaidroja LHF valdes loceklis Andris Deniņš.

TV6 raidījums "Overtime" pirmdien kārtējā raidījumā, runājot par nesaskaņām LHF un Latvijas hokejā, norādīja, ka Latvijas sieviešu hokeja izlasei savulaik nācies lidot pilnā ekipējumā lidmašīnas salonā, jo Latvijas Hokeja federācija (LHF) nav varējusi atļauties papildus maksu par bagāžu. To raidījumā klāstīja Latvijas izlases hokejists Jānis Sprukts, kurš norādīja, ka tas noticis 2012. gadā, atgriežoties no pasaules čempionāta Japānā.

Tomēr Sprukta teiktais neatbilst patiesībai un īstenībā noticis 2007. gadā, kad Latvijas hokejistes izcīnīja otro vietu pasaules čempionātā pirmajā divīzijā (kopējā rangā Latvijai bija 11. vieta).

"Sprukta teiktais ir pilnīgs absurds un nav saprotams, kā tā var runāt hokejists, nenoskaidrojot faktus. Jā, meitenes patiešām lidoja pilnā ekipējumā, bet tas bija protests pret aviokompānijas "Aeroflot" rīcību, un pašas hokejistes ierosināja tādā veidā lidot," portālam "Delfi" stāstīja Deniņš, kurš toreiz bijis Latvijas delegācijas vadītājs.

Deniņš šo gadījumu atceras ļoti spilgti, jo tā bieži negadās. Gan turp, gan atpakaļ no Tokijas Latvijas komanda lidojusi caur Maskavu, izmantojot Krievijas aviokompāniju "Aeroflot". Turpceļā problēmas ar hokejistu bagāžu, kas pārsniedz ierastās bagāžas svaru, nav radušās. Savukārt atceļā, ierodoties lidostā, "Aeroflot" pārstāvniecība pieprasījusi papildus maksu 25 000 ASV dolāru apmērā. Tā kā bijusi nakts un reiss bijis pēc dažām stundām, Latvijas delegācija teorētiski tik ātri nav varējusi atrisināt šo problēmu, un valstsvienībai draudēja pat palikšana Tokijā uz ilgāku laiku, kamēr atrisinātu domstarpības.

Latvijas delegācijas vadītājs Deniņš samaksājis papildus aptuveni 10 000 ASV dolāru, lai bagāžā tiktu nodotas hokeja nūjas un vēl dažas lietas, ko salonā nekādā gadījumā neļautu ienest. Savukārt hokejistes, protestējot pret aviokompānijas pieprasīto neadekvāto summu, ierosinājušas kāpt salonā pilnā ekipējumā, kas nav liegts. Spēlētājas to uztvērušas ar humoru, bet LHF pārstāvji vēlāk kompensējuši spēlētājām par šo neērto situāciju. Kā stāstīja Deniņš, spēlētājas slidas apvilkušas ar maisiņiem un tādā veidā kāpušas lidmašīnā. Deniņš atceras, ka no visas delegācijas tikai viena spēlētāja bijusi sapīkusi par šo situāciju.

"Katrā gadījumā Sprukta teiktais, ka bagāžas svars pārsniegts dēļ tā, ka spēlētājas braukušas uzreiz pēc spēles un ekipējums ir bijis smagāks no sviedriem, maigi izsakoties, neatbilst patiesībai. Tā nebija ne mana, ne LHF ideja. Un meitenes ar sapratni un humoru to uztvēra," apgalvo Deniņš.

"Nav saprotams, kā kaut kāds izbijis Latvijas izlases hokejists (domāts Jānis Sprukts) spēj ko tādu teikt, pat neiedziļinoties notikušajā un nenoskaidrojot faktus. Man nav saprotami šī bijušā hokejista izteicieni. Viņš pat nosauca nepareizu gadu, kur nu vēl fakti neatbilst patiesībai," sašutis par Sprukta teikto ir Deniņš.

Starp LHF un Spruktu pēdējos gados bijušas vairākas nesaskaņas, bet šajā pavasarī pirms pasaules čempionāta starp abām pusēm redzama līdz šim nebijusi kašķēšanās. Reaģējot uz šo "netīrās veļas mazgāšanu", Deniņš bilda, ka Sprukts nekad nav bijis patriots, nekad īpaši nav bijis entuziasma pilns, lai spēlētu valstsvienībā, un vienmēr meklējis iemeslus, lai tikai nespēlētu Latvijas izlases rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!