Foto: F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) turpmāk varētu atrasties Pārdaugavā, "Volvo SC" jaunā centra telpās, par to pirmdien diskutējusi LHF jaunā valde.

"LHF valde atbalstīja valdes locekļu priekšlikumu izveidot LHF biroju "Volvo SC" jaunajā kompleksā, kur sava mājvieta tuvākā nākotnē būs arī visām Latvijas hokeja izlasēm. LHF valde no sava vidus deleģēja Viesturu Koziolu un Edgaru Jansonu vest sarunas ar "Volvo SC" vadību par LHF biroja iekārtošanu," teikts LHF paziņojumā.

Tāpat LHF valdes sēdē Edgars Jansons informēja, strauji un efektīvi notiek lietu pārņemšana no bijušās LHF valdes un bijušā LHF prezidenta Kirova Lipmana. Pēc Jansona teiktā, atlikuši pēdējie darbi un parakstīt pārņemto lietu pieņemšanas-nodošanas aktu.

Vēl LHF valdē jaunais ģenerālsekretārs Viesturs Koziols nāca klajā ar priekšlikumu izstrādāt hokeja attīstības sistēmu un definēt LHF un hokeja misiju un mērķus. LHF valde piedāvāja hokeja sabiedrībai nākt ar iniciatīvu definēt, kādai jābūt Latvijas hokeja misijai, lai to varētu novest līdz katram bērnam un viņu vecākiem. Tāpat LHF valde apstiprināja ģenerālsekretāra iniciatīvu izveidot darba grupas sabiedrisko attiecību, komunikāciju un mārketinga stratēģijas izstrādei.

LHF valde uzklausīja arī LHF treneru padomes priekšsēdētāju Gintu Bisenieku, kurš piedāvāja izstrādāt kritērijus nacionālo izlašu treneru apstiprināšanā. Visticamāk, ka jau šonedēļ varētu kļūt zināms valstsvienības jaunā trenera vārds.

LHF valde apstiprināja Latvijas sieviešu hokeja izlases treneru korpusu. Par galveno treneri tika iecelta ilggadējā valstsvienības vārtsardze Lolita Andriševska, savukārt par viņas palīdzi - Inese Geca-Miljone, kura nesen noslēgusi savas profesionālās hokeja gaitas. Šī gada decembra sākumā Latvijas hokejistēm Francijā paredzēts starts olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā. Latvijas izlases pretinieces būs Francijas, Ķīnas komandas un viena no otrās kvalifikācijas kārtas uzvarētājām.

LHF valdē tika apstiprināts, ka šīs nedēļas nogalē LHF prezidents Aigars Kalvītis un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols dosies darba vizītē uz Šveici, lai tiktos ar IIHF prezidentu Renē Fāzela ar mērķi iepazīstināt IIHF ar jauno LHF vadību, kā arī pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas.

Tāpat LHF valde apstiprināja delegācijas vadītājus uz novembrī paredzētajiem Latvijas izlašu turnīriem. Uz "Euro Ice Hockey Challnege" turnīru Bledā dosies Māris Baldonieks, uz U20 izlases turnīru Grācā – Ralfs Bukarts, uz U17 izlases turnīru – Edgars Jansons. Savukārt Armands Šteinbergs būs delegācijas vadītājs Latvijas klubu izlasei "Baltic Challenge Cup" turnīrā Tallinā.

Atgādinām, ka 7. oktobrī notikušajā LHF kongresā par organizācijas jauno vadītāju negaidīti tika izraudzīts bijušais Latvijas premjers Kalvītis, kurš šajā amatā nomainīja ilggadējo federācijas vadītāju Kirovu Lipmanu, bet vēlāk par ģenerālsekretāru tika iecelts pārmaiņu iniciators Koziols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!