Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja virslīgas līderi "Liepāja" un "Mogo" trešdien guva kārtējās uzvaras regulārā čempionāta spēlēs, kamēr trešajā vietā esošā "Kurbads" cieta zaudējumu pret ceturtajā pozīcijā esošo "Zemgale"/LLU.

"Liepāja" savās mājās ar 7:4 (3:1, 1:2, 3:1) uzvarēja "Prizmu", Latvijas čempionvienība "Mogo" ar 14:2 (4:1, 5:1, 5:0) sagrāva "Rīga 99"/"Tukums", bet "Kurbads" savā laukumā Ogrē pēcspēles metienos Jelgavas klubam zaudēja ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1).

Liepājā uzvarētājiem Māris Diļevka guva divus vārtus un reizi piespēlēja, bet Klāvs Plānics izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. "Prizmas" komandā vienus vārtus guva un divas rezultatīvas piespēles izdarīja Sandis Grīnbergs.

Kā zināms, "Liepāja" sestdien savā laukumā cieta negaidīti smagu sagrāvi pret "Mogo" ar 1:8.

Latvijas čempioni "Mogo" guva šosezon pārliecinošāko uzvaru, pretiniekus pārspējot ar 12 ripu pārsvaru. Andris Siksnis guva trīs vārtus, Rustams Begovs iemeta divas ripas un divas reizes asistēja partneriem, pa diviem vārtiem guva arī Vladimirs Mamonovs un Elviss Želubovskis, kuri pieplusoja arī pa piespēlei. Savukārt Miks Lipsbergs, Sergejs Durdins un Aldis Popens iemeta pa ripai un atdeva pa trīs rezultatīvām piespēlēm. "Rīga 99"/"Tukums" komandā precīzi bija Sergejs Susejs un Rūdolfs Builis.

"Mogo" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Sīvākā cīņa tika aizvadīta Ogrē. "Kurbads" pēc Mārča Zemberga metiena 24.minūtē atklāja rezultātu, taču četras minūtes vēlāk Aldis Āboliņš atjaunoja neizšķirtu. Pēcspēles metienos uzvaru "Zemgale"/LLU nodrošināja Olafs Aploks, kurš bija vienīgais no astoņiem metējiem, kurš realizēja "bullīti".

Jelgavas komandā pirmo spēli aizvadīja pieredzējušais aizsargs Atvars Tribuncovs, kurš sezonu sāka tieši Ogres komandā.

"Zemgale"/LLU izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, bet "Kurbadam" pārtrūka četru panākumu sērija.

Latvijas virslīgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 48 punktiem 21 spēlē saglabā "Liepāja", bet tai seko "Mogo", kam tikpat spēlēs ir par diviem punktiem mazāk. "Kurbads" ar 39 punktiem 20 spēlēs saglabā trešo vietu, kamēr "Zemgale"/LLU no viņiem tagad atpaliek vairs par trīs punktiem, turklāt Jelgavas klubs ir aizvadījis divas spēles mazāk.

33 punktus izcīnījusi "Prizma", kurai ir piektā pozīcija turnīra tabulā. Sestajā vietā ar sešiem punktiem ir "Rīga 99"/"Tukums", bet "Rīga" tikusi pie pieciem punktiem.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tiek tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!