Foto: DELFI

Latvijas hokeja čempionāta līdervienība "SMScredit.lv" sestdien ar rezultātu 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) izbraukumā uzvarēja pērnā gada valsts čempionus "Liepājas metalurgs 2".

Pirmajā trešdaļā Renārs Undelis ar diviem precīziem metieniem dāvāja viesiem vadību ar 2:0, tomēr līdz otrās trešdaļas sākumam Regnārs Kaļinovskis un Olafs Aploks atjaunoja neizšķitu. Turpinājumā Undelis ar saviem trešajiem vārtiem un Mihails Kokļins atkal izvirzīja "SMScredit.lv" vadībā ar divu vārtu starpību, bet vienus vārtus mājiniekiem atguva Konstantīns Ļubobratecs.

Līdz trešās trešdaļas beigām viesi gan atkal guva divus vārtus pēc kārtas, kad 6:3 panāca Kārlis Rožkalns un Valerijs Fiļimonovs.

Čempionāta kopvērtējumā "SMScredit.lv" ar 58 punktiem 22 spēlēs ieņem pirmo vietu, bet otrie ar 55 punktiem 25 mačos ir "Juniors" hokejisti. Tām ar 46 punktiem 21 cīņā seko "Ozolnieki"/"Monarch", bet "Liepājas metalurgs 2" ar 36 punktiem 22 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

Piekto vietu ar 29 punktiem 20 mačos ieņem "Zemgale"/JLSS, bet pārējās komandas jau atpaliek daudz vairāk - sestajā vietā esošajai "Rīga"/"Prizma" komandai ir vien 13 punkti. Tai ar 11 punktiem seko "Rīga"/"Prizma 2", bet kopvērtējumu ar septiņiem punktiem noslēdz "Rīga 96".

Kā ziņots, šosezon Latvijas čempionātā piedalās astoņas komandas. No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu pazudusi "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Savukārt čempionātā dalību atsaukušās Daugavpils "Latgale" vietā startē komanda "Rīga"/"Prizma 2'', kas tika apstiprināta jau pēc sezonas sākuma.

Pagājušajā sezonā finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Liepājas metalurga 2" komanda, kas ar rezultātu 4-1 pārspēja "Ozolnieki"/"Monarch" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!