Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pie panākuma Latvijas hokeja virslīgas mačā trešdien tika "Liepāja", kas izbraukumā ar 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) pārspēja ceturtajā vietā esošo "Zemgale"/LLU.

Nedaudz vairāk kā septiņu minūšu laikā liepājnieki pēc Bruna Zabja un Māra Diļevkas metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, taču 15.minūtē Raimonds Vilkoits rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. "Liepājas" komandai divu vārtu pārsvaru izdevās atjaunot otrās trešdaļas ievadā, kad izcēlās Martins Lavrovs.

Jelgavas komandai pēc šāda notikumu pavērsiena ilgu laiku neizdevās atspēlēties, bet 46.minūtē pieredzējušajam Atvaram Tribuncovam tomēr izdevās vienus vārtus atgūt. Ar to gan nebija gana, un viesi no Liepājas šajā mačā svinēja panākumu.

Vēl vienā trešdienas mačā Ogres "Kurbads" savā laukumā ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) pieveica "Prizmu".

Pēc pirmajām divām trešdaļām starp abām komandām bija kaujiniecisks neizšķirts 2:2, taču 49.minūtē Aleksandrs Kerčs juniors "Kurabada" labā guva uzvaras vārtus.

Kerčs šajā mačā izcēlās ar diviem precīziem raidījumiem.

Tikmēr vēl vienā mačā Latvijas čempione un valsts kausa ieguvēja "Mogo" savā laukumā ar 13:0 (6:0, 6:0, 1:0) sagrāva "Rīga 99"/"Tukums".

"Mogo" sastāvā ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Miks Lipsbergs, kamēr Vladimirs Mamonovs pievienoja vienus vārtus un četras rezultatīvas piespēles.

Ar šo maču "Mogo" ir noslēgusi regulāro čempionātu, bet pirmā vieta tā kopvērtējumā šai vienībai vēl nav garantēta.

Kopvērtējuma līderei "Mogo" ir 67 punkti 30 spēlēs, par diviem punktiem apsteidzot 29 mačus aizvadījušo "Kurbadu", bet "Liepājas" komanda tikusi pie 64 punktiem 28 mačos.

Ceturtā ar 51 punktu ir "Zemgale"/LLU, savukārt pie 39 punktiem tikusi "Prizma". Vēl "Rīgai" ir 11 punkti, bet kopvērtējuma pastarīte "Rīga 99"/"Tukums" tikusi pie sešiem punktiem.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tika tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!