Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) pēdējā, piektā, apļa mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Latvijas uzbrucēju Kaspara Saulieša un Sergeja Pečuras pārstāvēto Grodņas "Ņeman" komandu.

Mača pamatlaikā vārtus liepājnieku labā guva Povils Verenis un Sergejs Voroņins.

Pēcspēles metienu sērijā "Liepājas metalurgs" uzvarēja ar rezultātu 2:1, precīzi metot Edgaram Brancim un Jānim Straupem.

Tikmēr Saulietis ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm neizcēlās, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Tāpat viņam tika uzticēts izpildīt arī pēcspēles metienu, taču tas nebija precīzs.

Savukārt Pečura šajā mačā nepiedalījās.

Latvijas klubs pēdējos sešos mačos izcīnījis piecas uzvaras.

Saulietis šosezon laukumā devies 35 spēlēs, gūstot desmit vārtus un veicot 20 rezultatīvas piespēles, bet Pečura, kurš sezonu sāka Kazahstānas komandā Ustjkamenogorskas "Kazcink-Torpedo", kas spēlē Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā, 19 mačos guvis divus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, pēc piektā apļa izspēlēšanas astoņas labākās sacensību komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Latvijas vienība jau nodrošinājusi vietu astoņu spēcīgāko vidū.

BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" pašlaik ar 51 punktu 48 aizvadītajās spēlēs ieņem septīto vietu, bet "Ņeman" ar 111 punktiem 48 cīņās atrodas otrajā pozīcijā.

Līdz piektā apļa noslēgumam "Liepājas metalurgam" atlikušas vēl divas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!