Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) pēdējā, piektā, apļa mačā sestdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) uzvarēja "Brest" komandu.

Pirmajās divās trešdaļās ar bezatbildes vārtiem laukuma saimnieku rindās izcēlās Jānis Straupe un Edgars Siksna, kuri bija precīzi skaitliskā vairākuma laikā.

Trešās trešdaļas sākuma daļā "Brest" komanda vienus vārtus atspēlēja, taču punktu uzvarai trešdaļas 17.minūtē ar soda metiena palīdzību pielika Artūrs Mickevičs.

Kā ziņots, pārtraukuma laikā, kas bija saistīts ar valstsvienību spēlēm, trīs "Liepājas metalurgs" hokejisti Straupe, Mickevičs un Gunārs Skvorcovs Latvijas izlases sastāvā piedalījās Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posmā Norvēģijā, bet pēc tam liepājnieki čempionātu atsāka ar uzvaru izbraukumā pret tuvāko sekotāju turnīra tabulā Novopolockas "Himik-SKA" komandu ar 6:2.

Šīs sezonas iepriekšējās četrās savstarpējās spēlēs vienības uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm.

Kā ziņots, pēc piektā apļa izspēlēšanas astoņas labākās sacensību komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm.

BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar 49 punktiem 46 aizvadītajās spēlēs pakāpās uz septīto vietu, bet "Brest" ar 34 punktiem 47 cīņās atrodas pēdējā, 11.pozīcijā.

"Vitebsk" komandu, kas atrodas devītajā vietā, liepājnieki apsteidz par desmit punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!