Latvijas hokeja klubs "Liepājas metalurgs" iesniedzis oficiālu pieteikumu dalībai Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), apstiprinājusi līgas vadība.

Lēmums par Latvijas kluba iekļaušanos līgā tiks pieņemts līgas vadības kopsapulcē pēc tam, kad tiks izpētīta kluba infrastruktūra un atbilstība sacensību reglamenta prasībām.

"Liepājas metalurga 2" komanda aizvadītajā sezonā otro reizi pēc kārtas uzvarēja vietējā čempionātā, bet pirmā komanda spēja iekļūt Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) izslēgšanas turnīrā, kā arī pārvarēja Kontinentālā kausa otro kārtu.

Savukārt kluba jauniešu komanda U-18 vecuma grupā izcīnīja pirmo vietu BAČ jaunatnes čempionātā, visas sezonas gaitā piedzīvojot tikai vienu zaudējumu.

Pēc sezonas kluba hokeja direktors Mihails Vasiļonoks publiski izteicās, ka arī nākamajā sezonā komanda plāno startēt BAČ un Latvijas atklātajā čempionātā, tomēr par turpmāku sadarbību ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienību Rīgas "Dinamo" viņš bija skeptisks.

Vasiļonoks secinājis, ka sadarbība ar "Dinamo" nav bijusi tik laba kā pirmajā gadā, tāpēc nav zināms, vai arī turpmāk "Liepājas metalurgs" būs "Dinamo" fārmklubs.

Zināms, ka arī nākamajā sezonā komandu vadīs Baltkrievijas speciālists Valērijs Voroņins, bet no vienības līderiem pašlaik iespēju spēlēt augstāka līmeņa klubā meklē Latvijas izlases kandidāts Gunārs Skvorcovs.

Kā ziņots, "Liepājas metalurga 2" hokeja komanda Latvijas čempionātā uzvarēja ceturto reizi pēdējo piecu sezonu laikā, finālsērijā ar 4-1 apspēlējot "Ozolnieki/Monarch" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!