Foto: DELFI

Latvijas komandas "Liepājas metalurgs" un "Prizma"/"Rīga" svētdien izcīnīja uzvaras Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas regulārā čempionāta pēdējās spēlēs.

"Liepājas metalurgs" hokejisti ar 4:3 (1:0, 3:0, 0:3) izbraukumā pieveica Krievijas klubu "Dmitrov". Pa vieniem vārtiem uzvarētājiem guva Mārtiņš Freimanis, Pauls Hodzko, Juris Ziemiņš un Iļja Makarovs.

Tikmēr "Prizma"/"Rīga" ar 4:2 (2:0, 0:0, 2:2) savā laukumā pārspēja Krievijas klubu "Belgorod".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Pāvels Vasiļjevs, bet pa reizei izcēlās Livars Lāns un Sandis Virkstenis.

Savukārt trešais Latvijas klubs "Juniors" ar 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā atzina Krievijas vienības Odincovas OGI pārspēku.

"Juniors" rindās pamatlaikai pa reizei precīzi bija Martins Lavrovs, Jegors Samofalovs un Maksims Osipovs. Savukārt "bullīšu" sērijā mājinieki piekāpās ar 0:1.

Vēl vienā cīņā zaudējumu piedzīvoja Lietuvas komanda Viļņas "Baltika", kuras galvenais treneris ir Latvijas speciālists Aigars Cipruss, bet to pārstāv latvieši Toms Tauriņš un Ritvars Zonenbergs. Aizvadītajā mačā tā izbraukumā ar 3:4 (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Zeļenograd" vienībai no Krievijas.

Zonenbergs šoreiz izcēlās ar vieniem gūtajiem vārtiem, vienu rezultatīvu piespēli, divām soda minūtēm un nerealizētu pēcspēles metienu. Savukārt Tauriņš nopelnīja četras soda minūtes.

Šīs sezonas desmit mačos "Baltika" rindās Zonenberga kontā bija trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

MHL B grupas Ziemeļrietumu divīzijā "Liepājas metalurgs" komanda uzvarēja ar 91 punktu 40 mačos. "Juniors" ar 64 punktiem ierindojās sestajā vietā, bet "Prizma"/"Rīga" ar 56 punktiem palika septītajā vietā un vietu izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

Tikmēr "Baltika" ar 50 punktiem šajā pat konferencē palika astotajā pozīcijā.

Izslēgšanas turnīrā startēs divīzijas sešas spēcīgākās komandas.

MHL B grupā šosezon 31 komanda sadalīta trīs divīzijās. Visas trīs Latvijas vienības iekļautas Ziemeļrietumu divīzijas dalībnieku vidū, kurā kopā ir 11 vienības no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Moldovas. Šīs 11 komandas regulārajā čempionātā aizvadīs pa četrām spēlēm ar citām savas divīzijas vienībām.

Jau vēstīts, ka MHL A grupā jau trešo sezonu pēc kārtas startē "Rīgas" komanda.

Paredzams, ka pēc sezonas divas vājākās A grupas komandas izkritīs uz B grupu, bet uz augšu pakāpsies tikai viena komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!