Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas otrajā spēlē sestdien Tampabejas "Lightning" savās mājās ar 4:3 pieveica Čikāgas "Blackhawks", izlīdzinot rezultātu sērijā 1-1.

Sērijas līdz četrām uzvarām nākamās divas spēles notiks Čikāgā.

Par spēles un, iespējams, visas sērijas apspriestāko notikumu notikumu kļuva "Lightning" pamatvārtsarga Bena Bišopa problēmas trešajā periodā. Neilgi pirms Tampabejas hokejistu uzvaras vārtu guvuma Bišops uz brīdi atstāja vārtus, un viņa vietā laukumā devās Andrejs Vasiļevskis. Bišops uz brīdi vēlāk atgriezās laukumā, taču pēdējās minūtes vārtus atkal sargāja jaunais krievu vārtsargs. Vasiļevskis, kurš nebija piedalījies nevienā Stenlija kausa spēlē un līdz šim kopumā NHL aizvadījis tikai septiņas spēles, atvairīja visus piecus metienus, kaldinot "Lightning" uzvaru.

Pagaidām "Lightning" neziņo, kas pa vainu bija Bišopam, un arī pats vārtsargs medijiem nesniedza komentārus, kas ir ierasta prakse Ziemeļamerikā izšķirošo spēļu laikā. Tādējādi nav skaidra Bišopa tālāka dalība finālsērijā, kas savukārt dod nelielu iespēju Stenlija kausa finālspēlē piedalīties latviešu vārtsargam Kristeram Gudļevskim, kurš ir "LIghtning" trešais vārtu vīrs.

"Lightning" labā vārtus guva Sedriks Pakvete, Ņikita Kučerovs, Tailers Džonsons un Džeisons Garisons, kurš uzvaru nesošos vārtus guva trešā perioda devītajā minūtē. "Blackhawks" spēles gaitā spēja divreiz atspēlēties, būt arī vadībā, taču uzvaru šoreiz guva "Lightning". Zaudētājiem izcēlās Endrū Šovs, Teuvo Teravainens un Brents Sībruks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!