Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, visticamāk, nākamajā sezonā nepaliks Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" sistēmā un viņam būs jāmeklē jauna darba vieta, portālā "SB Nation" viedokli paudis "Lightning" regulārais apskatnieks ar segvārdu "GeoFitz".

Pēc sezonas gaitā notikušajām izmaiņām skaidri zināms, ka "Lightning" pamatvārtsargs nākamajā sezonā būs tikko par pasaules čempionāta labāko vārtsargu atzītais krievs Andrejs Vasiļevskis. Par viņa aizstājēju Tampas komandas ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans varētu izvēlēties sezonas laikā iemainīto Peteru Budaju.

Gudļevskim pēc šīs sezonas beidzas līgums ar "Lightning" sistēmu un viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu. Teorētiski iespējams, ka NHL paplašināšanas draftā Gudļevski izvēlas jaunais klubs Lasvegasas "Knights", tomēr šī ir neliela iespējamība, uzsver apskatnieks. Aizermans varētu arī aizmainīt tiesības uz Gudļevski uz citu NHL klubu, pretī saņemot NHL draftā kādas zemākas kārtas izvēles tiesības, tomēr arī šis variants diez vai piepildīsies.

Tādējādi, ja "Lightning" grib paturēt tiesības uz hokejistu NHL tirgū, tad klubam ir jāizsaka piedāvājums Gudļevskim. Tāpat "Lightning" nāksies izteikt piedāvājumu Gudļevskim, ja hokejists izvēlēsies pārcelties uz Eiropu, lai saglabātu tiesības uz viņu, ja hokejists karjeras turpinājumā atgriezīsies Ziemeļamerikā.

Pagājušajā vasarā bijušas runas, ka par Gudļevski interesējušies Zviedrijas augstākās līgas klubi, bet hokejists izvēlējies vēl palikt Ziemeļamerikā un cīnīties par iekļūšanu NHL.

Gudļevski, kuram šovasar paliks 25 gadi, 2013. gada draftā izvēlējās "Lightning", un drīz pēc tam Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" nolēma ļaut jaunajam vārtsargam izmēģināt spēkus Ziemeļamerikā un pārtrauca darba attiecības. Ziemeļamerikā viņš sākumā spēlēja zemākajā ECHL līgā, bet drīz jau pārcēlās uz Amerikas Hokeja līgu, un tajā pašā sezonā piedzīvoja arī debiju NHL. Lai gan Gudļevskis tajā gadā pārrakstīja pasaules hokeja vēsturi, jo ne tikai bija spēlējis ECHL, AHL un NHL, bet arī olimpiskajās spēlēs, Ziemeļamerikā viņam nav izdevies nostiprināties un "izkarot" stabilu vietu "Lightning" sistēmā.

Šajā sezonā pāreju perioda beigās "Ligtning" iemainīja Maiku Makenu, kurš šobrīd ir kļuvis par "Lightning" fārmkluba Sirakūzu "Crunch" pirmo vārtsargu. Līdz ar to Gudļevskim samazinājies spēles laiks "Crunch" rindās AHL spēlēs. Jau vairākas sezonas "Lightning" apskatnieki norāda, ka galvenā Gudļevska problēma ir stabilitātes trūkums. Latviešu vārtsargam izcilas spēles, kurās viņš sevi apliecina kā potenciālo NHL kluba pamatvārtsargu, mijas ar spēlēm, kurās viņš neiederas nevienā Ziemeļamerikas līgā, uzsver apskatnieks. Kā ironizē šis hokeja eksperts, Gudļevska vienīgā stabilā īpašība ir šī nestabilitāte.

Ņemot vērā daudzus aspektus, Gudļevskis turpinājumā netiek izskatīts kā "Lightning" sistēmas dalībnieks, un šis, visticamāk, viņam būs pēdējais mēnesis organizācijā, prognozē apskatnieks. Visticamāk, ka Gudļevskis izvēlēsies pārcelties uz Eiropu, kur centīsies sevi pierādīt kā joprojām NHL līmenim atbilstošu vārtsargu un atgriezties pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!