Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Tampabejas "Lightning" svētdien regulārā čempionāta spēlē sasniedza jaunu metienu rekordu.

"Lightning" ar rezultātu 6:3 uzvarēja Čikāgas "Blackhawks" hokejistus, bet otrajā periodā Tampas komanda 33 reizes meta pa pretinieku vārtiem, un tas ir jauns līgas rekords. Viena perioda ietvaros tik daudz metieni pa vārtiem nav fiksēti kopš 1997. gada, kad sāka uzskaitīt metienus katrā trešdaļā. Arī "Blackhawks" vārtsarga Kema Vorda atvairītie 30 metieni otrajā periodā ir jauns līgas rekords.

Visā spēlē "Lightning" pa pretinieku vārtiem izdarīja 55 metienus, kas ir jauns kluba rekords. Iepriekšējais kluba rekords – 52 metieni – tika sasniegs 2008. gadā.

Aizvadītajā mačā Breidens Points guva vārtus un izdarīja divas piespēles, savukārt Ņikitam Kučerovam un Viktoram Hedmanam izdevās izcelties ar vārtiem un rezultatīvu piespēli. Precīzus metienus uzdarīja arī Entonijs Sireli, Janī Gurdē un Raiens Kalehans. "Blackhawks" rindās vārtus guva Aleksandrs Fortīns, Deivids Krampfs un Niks Šmalcs.

Šī bija Tampas komandas piektā uzvara pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!