Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans otrdien Saeimas Sporta apakškomisijā pauda neapmierinātību par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) nepietiekamo ieinteresētību sporta jautājumos, lai gan tā ir noteikta kā IZM atbildības joma.

Lipmans aģentūrai BNS pastāstīja, ka apzinās IZM nepieciešamību risināt smagus jautājumus izglītības jomā, taču sports tādēļ nepelnīti paliekot ēnā, un tā problēmas netiek risinātas. Lipmans Sporta apakškomisiju iepazīstināja ar situāciju hokeja valstsvienībā, tās gatavošanos Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas februārī notiks Rīgā, kā arī bērnu un jaunatnes hokeja attīstībā aktuāliem jautājumiem. Lipmans arī pauda savu viedokli par LHF attiecībām ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo".

"Izglītības ministrija maz interesējas par vadošajiem sporta veidiem. Saprotu, ka ir citi jautājumi, taču tas sāpīgi atsaucas [uz sportu]," sacīja Lipmans.

LHF federācijas prezidents paskaidroja, ka Sporta apakškomisijai pausto viedokli ir publiski izteicis jau iepriekš, taču viņš uzskata par lietderīgu tikšanos, kurā ar situāciju hokejā var iepazīstināt tautas kalpus. Lipmans rēķinās, ka tikšanās ļaus Saeimas deputātiem labāk izprast hokeja lietas un nākotnē veicinās sporta veida attīstību.

Jau ziņots, ka Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisija uzaicināja Lipmanu tikties, lai apspriestu federācijas darbību.

Lipmans iepriekš bieži kritizējis valsti, kas, pēc viņa teiktā, nevēlas atbalstīt jaunatnes hokeju, kā arī nenodrošina atbilstošu finansējumu sporta veida attīstībai. Lipmans arī kritizēja valsti par vienaldzību pret LHF centieniem iegūt tiesības 2017.gadā uzņemt pasaules čempionātu (PČ). Novembra sākumā LHF parakstīja vienošanos ar Dānijas hokeja savienību par kopīgas kandidatūras izvirzīšanu PČ rīkošanai 2017.gadā.

Pērngad pavasarī Lipmans pauda sarūgtinājumu, ka valdībā un Saeimā neviens nav novērtējis Latvijas U-18 izlases uzvaru PČ I divīzijas grupas turnīrā, kas risinājās Rīgā. Lipmans nešaubās, ka citās valstīs līdzīgs sasniegums nepaliktu nepamanīts un izlase saņemtu apsveikumus no valsts augstākajām instancēm. Lipmanam arī izveidojies konflikts ar Rīgas "Dinamo" vadību, ko viņš nosauca par amatierisku un nekompetentu. Savukārt a/s "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis uzskata, ka Lipmans netiek skaidrībā ar saviem uzdevumiem LHF vadītāja amatā, kas kavē Latvijas hokeja attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!