Foto: Reuters/Scanpix

Par 2014.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējiem piektdien otro reizi kluba vēsturē kļuva Losandželosas "Kings" vienība.

Fināla piektajā spēlē "Kings" ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 1:0) savā laukumā otrajā pagarinājumā pieveica Ņujorkas "Rangers", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Mača sestajā minūtē Džastins Viljams ar precīzu metienu izvirzīja vadībā "Kings" komandu. Mājinieki vadībā bija līdz otrās trešdaļas beigām, kad divus vārtus pēc kārtas guva "Rangers" vienība. Vispirms ripu vairākumā Losandželosas komandas vārtos raidīja Kriss Kreiders, bet 30 sekundes pirms perioda beigām Braiens Boils mazākumā izvirzīja savu komandu vadībā.

"Kings" spēles 48.minūtē atjaunoja neizšķirtu rezultātu, jo ar precīzu metienu izcēlās Marians Gaboriks. Cīņas uzvarētājs pēc 60 minūtēm noskaidrots netika, un sekoja pagarinājums.

Pagarinājuma piektajā minūtē "Rangers" bija vairākumā un pēc Boila metiena ripa trāpīja pa vārtu stabu. "Kings" biežāk izdarīja bīstamus metienus, un 73.minūtē Tailers Tofoli no uzbrukuma zonas vidus meta, trāpot pa vārtu pārliktni. Turpinājumā momenti bija abām komandām, bet "Rangers" trešdaļas izskaņā neizmatoja pāris labas iespējas izraut uzvaru. Ar vienu pagarinājumu bija par maz uzvarētāja noskaidrošanai.

Otrajā pagarinājumā aizraujoša cīņa turpinājās, bet tad mača 95.minūtē Aleks Martiness izcēlās ar precīzu metienu, izraujot savai komandai uzvaru Stenlija kausa izcīņā.

Par finālsērijas labāko spēlētāju tika atzīts "Kings" uzbrucējs Džastins Viljams, kurš 25 izslēgšanas spēlēs guva 8 vārtus un izdarīja 16 rezultatīvas piespēles.

Šī bija tikai otrā reize, kad "Kings" triumfēja Stenlija kausā. Iepriekš Losandželosas komanda triumfēja 2012.gadā.

'Kings' uzvaru nesošie vārti otrajā pagarinājumā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!