Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja vārtsargs Edgars Lūsiņš pārgājis uz Vācijas otrās līgas komandu Hannoveres "Indians", vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

Ar 27 gadus veco vārtsargu vienība noslēgusi līgumu līdz šīs sezonas beigām.

Sezonu Lūsiņš iesāka Čehijas otrās spēcīgākās līgas komandā "Most", 12 spēlēs atvairot vidēji 88,6% metienu un ielaižot 3,93 vārtus.

Pirms tam Lūsiņš karjeras laikā no 2001. līdz 2004.gadam spēlēja dažādās Ziemeļamerikas hokeja līgās, bet 2003./2004.gada sezonā viņš atgriezās Latvijā, kur turpmākos trīs gadus spēlēja "Zemgalē" un ASK "Ogre".

No 2007.gada līdz 2009.gadam vārtsargs pārstāvēja divus citus Latvijas klubus "Rīga 2000" un "Ozolnieki/Monarch", bet 2009./2010.gada sezonu viņš pavadīja Vācijas otrās līgas komandā Fištaunas "Pinguins", kur aizvadītajās 33 spēlēs vidēji mačā ielaida 2,8 ripas.

Pēc sezonas Vācijā Lūsiņš izturēja pārbaudi par vietu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" sastāvā, sezonas gaitā piedaloties četrās spēlēs. Tajās latvietis ielaida 2,63 ripas ik spēli un atvairīja 89,7 procentus pretinieku metienu.

Savukārt pēc sezonas Lūsiņš kandidēja uz vietu Latvijas izlasē dalībai pasaules čempionātā, taču savainojuma dēļ uz Slovākiju nedevās.

2008./2009.gada sezonā Lūsiņš tika nosaukts par Latvijas čempionāta sezonas labāko vārtsargu.

Zīmīgi, ka līdz ar Lūsiņu "Indians" komandai pievienojies arī 39 gadus vecais latviešu izcelsmes amerikāņu aizsargs Āris Brīmanis, kurš karjeras laikā piedalījies 113 mačos Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet iepriekšējās četrās sezonās viņš spēlēja Vācijas augstākās līgas komandā Hannoveres "Scorpions".

"Indians" komanda Vācijas pirmās līgas čempionāta kopvērtējumā ar 35 punktiem 27 spēlēs pašlaik ieņem desmito vietu 13 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!