Nav daudz spēlētāju Latvijas izlasē, kuri šo sezonu būtu aizvadījuši augstākajās Eiropas līgās. Viens no tiem ir vārtsargs Edgars Masaļskis (Jihlavas "Dukla"), lai gan arī viņš sezonas garumā ir izjutis zemāko līgu hokeju uz savas ādas.
hockey.lv: Pārspēlēs par palikšanu ekstralīgā tava komanda piekāpās 1.līgas vienībai "Ceske Budejovice" un "Duklai" nācās atstāt augstāko sabiedrību. Salīdzini, lūdzu šo abu komandu līmeni. Cik liela atšķirība ir šosezon starp augstākās līgas komandu un 1.līgas?

Edgars Masaļskis: "Ceske Budejovice", es domāju ekstralīgā mierīgi būtu tikusi "play-off". Pārējās komandas 1.līgā nav tik spēcīgas, varbūt 3-4 ir laba līmeņa, bet tālāk jau nāk vājākas. Es domāju, ja uz augšu būtu tikusi kāda cita komanda, tad mēs iespējams to apspēlētu. No piektās vietas uz leju jau tiešām tur ir švakāki klubi.

hockey.lv: Tavuprāt, izšķirīgais faktors, kādēļ jūs zaudējāt pārspēles?

E.Masaļskis: Viņiem bija viena maiņa pārāk laba, šķiet, ka visi pieci no NHL. Viņi arī praktiski sameta visus golus. Pārējie iemeta varbūt vienus vai divus vārtus, precīzi neatceros. Vēl viens faktors bija tas, ka pati līga šķiet vēlējās, lai viņi iziet uz augšu, jo pretinieku sponsors arī ir līgas sponsors. Tiesneši galīgi nepalīdzēja, ielaidām četrus vārtus spēlēdami trijatā.

hockey.lv: Kā vispār pats vērtē savu pirmo sezonu Čehijā?

E.Masaļskis: Priekš pirmās sezonas nebija nemaz tik slikti. Vienīgi sākums nesanāca tāds, kādu es gribēju, bet kad mani aizmainīja, tad bija okey, tad bija normāli.

hockey.lv: Kur nākamsezon plāno spēlēt?

E.Masaļskis: Nākošgad man ir vēl līgums ar "Karlovi Vary". Kā tur būs, kur es spēlēšu - to es vēl nezinu. Vai viņi gribēs mani vai arī aizmainīs, to es nemāku teikt.

hockey.lv: Kopumā šīs maiņas un raustīšana pa klubiem tevi ietekmēja?

E.Masaļskis: Nē. Man jau apnika sēdēt Karlovi Vari un neko nedarīt. Es biju priecīgs, ka man pateica, ka jābrauc uz citurieni un jāspēlē hokejs citur. Tas bija labāk, nekā trenēties vienkārši un braukāt pa 1.līgu.

hockey.lv: Kāds ir kopējais vārtsargu līmenis Čehijas ekstralīgā? Kaut kāds iespaids vai vērtējums tev gan jau ir šajā sakarā. NHL lokauts atstāja savas pēdas?

E.Masaļskis: Dēļ lokauta jau arī tās problēmas bija, ka brīvas vārtsargu vietas bija palikušas maz. Tādēļ es arī laikam sēdēju tik ilgi, viņi nevarēja mani aizmainīt. Bet tā kopējais vārtsargu fons ir ļoti augsts Čehijā. Ir arī daži vārtsargi klubos, kuri skaitās pirmie savās komandās, bet šķiet, ka tiem klubiem vajadzētu augstāka līmeņa vārtu vīrus. Bet kopumā no 14 klubiem ap 20 vārtsargu ir ļoti labi.

hockey.lv: Vai pārbaudes spēlēs pret Slovākiju stāvēsi vārtos?

E.Masaļskis: Nezinu.

hockey.lv: Izlases treneris nav neko teicis?

E.Masaļskis: Nē, visticamāk tas ir noslēpums.

hockey.lv: Paldies par sarunu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!