Foto: F64

Viens no Latvijas hokeja izlases pieredzes bagātākajiem spēlētājiem Miķelis Rēdlihs sarunā ar LTV atzinis, ka Latvijas Hokeja federācijai (LHF) tuvākajā laikā jāatrisina neskaidrais apdrošināšanas jautājums, pretējā gadījumā hokejisti negrasās doties laukumā.

Trauksmes zvanu par apdrošināšanas problēmu trešdien "iezvanīja" pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis, kurš izlēmis šogad pasaules čempionātā nespēlēt. Tiesa, LHF norāda, ka nav bijis plānots Oskaru Bārtuli aicināt uz izlases treniņiem.

"Ja federācijas vadītāji intervijās atklāti stāsta, ka apdrošināt tos spēlētājus, kuriem šobrīd nav spēkā esošu līgumu nevar, tad man viss ir skaidrs... Spēlētāju karjeras nav tik ilgas, lai es atļautos lieki riskēt. Mums taču pietiek ar Laura [Dārziņa] gadījumu. Mūsdienās var apdrošināt visu, vajag tikai gribēt," sarunā ar "sportacentrs.com" sacīja Oskars Bārtulis, kurš savas karjeras laikā piedalījies trijos pasaules čempionātos.

Tagad Bārtuļa aktualizēto problēmu apstiprinājuši vairāki hokejisti, arī Miķelis Rēdlihs. "Ja nebūs apdrošināšana, tad nespēlēšu. Tas ir skaidrs. Domāju, ka līdz ar to viņi (LHF) darīs visu un viss būs kārtībā," pārliecināts ir 33 gadus vecais uzbrucējs.

LTV ziņo, ka LHF jau vērsusies pie ministru kabineta, lūdzot finansiālu palīdzību hokejistu apdrošināšanai. Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, LHF lūgusi gandrīz 80 000 eiro lielu atbalstu.

Hokeja federācijas vadībai šī problēma jāatrisina līdz nākamās nedēļas vidum, kad Rīgā plānotas pārbaudes spēles pret Somiju. Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs šajos mačos varētu pārbaudīt jau vairākus vadošos hokejistus, taču bez sakārtotām apdrošināšanas lietām tas nebūs iespējams.

Kā zināms, pērn saistībā ar spēlētāju līgumu apdrošināšanu izcēlās nesaskaņas starp LHF un vienu no vadošajiem izlases uzbrucējiem Lauri Dārziņu, kurš arī šogad atteicis izlasei.

Latvijas hokeja izlase šīs nedēļas nogalē aizvadīs pirmās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta, viesos tiekoties ar Norvēģiju. Šajos mačos pārsvarā tiks pārbaudīti valstsvienības tuvākie rezervisti.

2018. gada pasaules čempionāts Dānijā sāksies 4. maijā un risināsies līdz 20. maijam. Latvijas izlase spēlēs Herningā, kur tās pretinieces būs mājiniece Dānija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija un Dienvidkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!