Foto: Publicitātes attēli

Divkārtējai Latvijas kausa ieguvējai hokejā Rīgas "Mogo" komandai piektdien šī turnīra finālspēlē lielu daļu spēles pietrūka jaudas, taču ticība saviem spēkiem bija pārpārēm, kas arī ļāva izcīnīt dramatisku uzvaru, pēc mača atzina uzvarētāju galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Vēstīts, ka "Mogo" otro gadu pēc kārts ieguva Latvijas kausu, otro reizi pēc kārtas pārspējot Ogres "Kurbads" komandu. "Arēnā Rīga" notikušajā finālspēlē "Mogo" uzvarēja papildlaikā ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0).

"Šāda spēle ir īpaša abu komandu spēlētājiem, ko "Arēnā Rīga" spēlējam tikai reizi gadā. Bija divu cienīgu pretinieku spēkošanās un prieks, ka bijām labāki," pēc cīņas žurnālistiem sacīja Sorokins.

"Lielu daļu spēles mums pietrūka jaudas, bet nepietrūka ticības. Lai cik grūti būtu, visus šos gadus mums ir ticība, ka varam un bieži vien arī varam," gandarīts bija bijušais Latvijas izlases aizsargs, kurš jau trīs gadus ir "Mogo" galvenais treneris.

"Mogo" ir šī brīža Latvijas virslīgas līdere, taču komandai dotajā brīdī ir problēmas ar sastāvu, jo vairāki spēlētāji ir traumēti.

"Mēs uz virslīgas "play-off" spēlēm atradīsim papildus spēkus, jo šodien mums nepiedalījās četri spēlētāji. Būsim vēl labāki. Prieks par čaļiem, arī veterāniem, kuri izturēja šo lielo laukumu," spēlētājiem pateicās "Mogo" galvenais treneris.

"Mogo" Latvijas kausu izcīnīja arī pērn, kad finālā "Kurbadu" uzvarēja ar 4:3. "Kurbads" līdz ar to turpināja savu "lāstu" izšķirošos dueļos, jo Anda Pikāna un viņa domubiedru uzturētā komanda iepriekšējās trīs sezonas spēlēja arī Latvijas virslīgas finālsērijā, visos gadījumos zaudējot, tostarp 2015. gadā "Mogo" komandai.

"Kurbada" galvenais treneris Pēteris Ostošovs, kurš sezonas vidū šajā amatā nomainīja Rodrigo Laviņu, atzina, ka komandai nevedas ar momentu realizāciju.

"Mums ir jāpiestrādā pie realizācijas, nepieciešams gūt vārtus, tad pretinieki nebūtu izglābušies. Pēc spēles mēs bijām labāki un ja būtu realizēti izgājieni, viss būtu citādāk. Finālā un atbildīgās spēlēs komandu jāizvelk līderiem, bet mums vārtus šodien guva trešā un ceturtā maiņa," norādīja "Kurbada" treneris.

Abas komandas Latvijas kausa izcīņu sāka no ceturtdaļfināla. Tajā "Mogo" pirmajā spēlē negaidīti ar 2:5 piekāpās "Liepāja juniors" komandai, kamēr otrajā mačā rīdzinieki bija pārāki ar 8:0. Pēc tam pusfinālā ar 3:1 un 10:3 tika izcīnītas uzvaras pār "Zemgali"/LLU.

Savukārt "Kurbads" vispirms divas reizes ar 8:2 un 14:2 uzveica Latvijas pēc spēka otrās līgas komandu "Daugavpils"/"LDz Cargo", bet pusfinālā viņi ar 7:4 un 9:0 uzvarēja "Prizmu".

Šosezon virslīgā labāk klājas "Mogo" komandai, kas ar 61 punktu 26 spēlēs ir turnīra līdere, par uzvaras tiesu apsteidzot 27 spēles aizvadījušo "Zemgali"/LLU, bet par sešiem punktiem 26 mačus nospēlējušo "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!