Foto: Reuters/Scanpix

Monreālas "Canadiens" otrdien izrāva otro uzvaru šīssezonas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences finālsērijas piektajā mačā, liedzot Ņujorkas "Rangers" iekļūt Stenlija kausa izcīņas finālā.

Kā ziņojām, pēc sērijas ceturtās spēles rezultāts bija 3-1 Ņujorkas "Rangers" labā, kuri par Stenlija kausu nav cīnījušies kopš 1994.gada.

Sērijas piektajā spēlē "Canadiens" svinēja uzvaru ar iespaidīgu rezultātu - 7:4 (2:1, 3:3, 2:0). "Hat trick" uzvarētāju labā guva Renē Būrks, un šī bija pirmā reize kopš 1975.gada, kad Monreālas kluba spēlētājs iemet trīs vārtus konferences finālsērijas mačā. Septiņus vārdus vienā "play-off" spēlē "Canadiens" nebija guvuši kopš 1992.gada, kad ar identisku rezultātu - 7:4 - pārspēja Hartfordas "Whalers".

Pēc pirmās trešdaļas rezultāts jau bija 2:1 "Canadiens" labā, un otrajā periodā viņi sasniedza par divu vārtu pārsvaru - 4:2, taču "Rangers" atspēlējās, izlīdzinot rezultātu. Trešdaļas beigās Renē Būrks atkal izvirzīja vadībā monreāliešus, un šie bija "Canadiens" uzvaras vārti, jo vairāk viņu vārtsargs Dastins Tokarskis netika pārspēts. Toties "Rangers", otrajā periodā nomainot Henriku Lundkvistu pret Kemu Talbotu, trešajā ielaida vēl divas ripas.

Sērijas sestā spēle notiks Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!