Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā trešajā spēlē pirmdien negaidīti pārliecinošu uzvaru guva Bostonas "Bruins", kas savā laukumā ar 8:1 (0:0, 4:0, 4:1) sagrāva Vankūveras "Canucks".

Stenlija kausa finālsērijā līdz četrām uzvarām vadību ar 2-1 gan saglabā "Canucks", bet nākamā spēle atkal notiks "Bruins" laukumā.

Vēl pēc pirmā perioda nekas neliecināja, ka "Bruins" varētu sagraut pretiniekus, jo rezultāts bija 0:0. Taču otrās trešdaļas sākumā 11.sekundē Endrjū Ferenss guva pirmos "Bruins" vārtus, bet pēc četrām minūtēm Marks Reči panāca arī 2:0. Perioda otrajā daļā atkal ar četru minūšu intervālu vārtus guva Breds Marčands un Davids Krejči, palielinot mājinieku pārsvaru jau līdz 4:0 un praktiski nodrošinot "Bruins" uzvaru mačā.

Pēdējās trešdaļas vidū komandas apmainījās ar vārtu guvumiem – "Bruins" rindās precīzs bija Daniels Paille, bet "Canucks" vienīgos vārtus guva Janiks Hansens. Lai gan spēles uzvarētājs bija jau noskaidrots, "Bruins" neapstājās un pēdējās divarpus minūtēs Marks Reči, Kriss Kellijs un Maikls Raiders palielināja pārsvaru līdz graujošam 8:1.

Par spēles galveno varoni kļuva "Bruins" vārtsargs Tims Tomass, kurš atvairīja 40 metienus, bet "Canucks" vārtsargs Roberto Longo atvairīja 30 metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!