Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pagalam neveiksmīgi šī sezona rit somu vārtsargam Anti Niemi, no kura atteikusies jau otrā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) komanda, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Kanādiešu hokeja žurnālists Eliots Frīdmans savā "Twitter" kontā paziņojis, ka no Stenlija kausa ieguvēja Niemi atteikušies Floridas "Panthers", kas ievietojuši viņu atteikumu draftā. Sezonas sākumā no somu hokejista atteicās Pitsburgas "Penguins", kāpēc 34 gadus vecais Niemi oktobra nogalē nonāca Floridā.

Šosezon Anti Niemi piedalījies kopumā piecas spēles, trijās "Penguins" formā un divās kā "Panthers" vārtsargs. Ja nākamo 48 stundu laikā neviens NHL klubs uz 34 gadus veco somu hokejistu nepieteiksies, viņam būs jāpāriet uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Springfīldas "Thunderbirds".

NHL Niemi debitēja 2008./2009. gada sezonā Čikāgas "Blackhawks", kur aizvadīja divas sezonas. 2010. gadā Niemi ar Čikāgas klubu kļuva par pirmo somu vārtsargu, kurš ieguvis Stenlija kausu. Pēc tam viņš pievienojās Sanhosē "Sharks", kurā nospēlēja piecus gadus. Sekojošās divas sezonas somu vārtsargs aizvadīja Dalasas "Stars" komandā, no kuras šovasar pārcēlās uz Pitsburgas "Penguins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!