Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) šonedēļ, visticamāk, izsludinās lokautu, taču juridiskās nianses to neļauj izdarīt Kanādas provincēs Albertā un Kvebekā, vēsta TSN.

NHL Spēlētāju asociācija (NHL PA) iesniegusi sūdzības Albertas un Kvebekas institūcijās, pieprasot atzīt gaidāmo NHL lokautu par nelikumīgu šajās provincēs.

Kā norāda NHL PA, Monreālas "Canadiens" mājvietā Kvebekā NHL PA nav reģistrēta kā likumīga arodbiedrība, tādējādi lokautu tur nemaz nedrīkst izsludināt. Savukārt Albertā, kur ir Kalgari "Flames" un Edmontonas "Oilers" komandas, darba devējam strīdus gadījumus pirms lokauta izsludināšanas ir jānolīgst starpnieks. NHL PA atgādina, ka NHL nekādus starpniekus pārrunās nav algojusi.

NHL viceprezidents Bils Deilijs uztvēris šo prasību kā "joku" un pauda nožēlu, ka NHL PA velta laiku un naudu nevajadzīgu prasību rakstīšanai, nevis veic pārrunas, lai sezona varētu sākties laicīgi.

Pirmdien bija paredzētas NHL un NHL PA kārtējās pārrunas par kolektīvo darba līgumu, taču tās atkal netika. Plānots, ka otrdien sarunas varētu tomēr notikt, lai gan eksperti norāda, ka glābt NHL no lokauta neizdosies.

NHL un NHL PA līdzšinējais kolektīvais darba līgums beigsies 15.septembrī, kad NHL vajadzēs izsludināt lokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!