Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas pirmajā spēļu dienā ceturtdien zaudējumu piedzīvoja pašreizējie Stenlija kausa īpašnieki Bostonas "Bruins", kas savu līdzjutēju priekšā ar 1:2 (1:2, 0:0, 0:0) piekāpās Filadelfijas "Flyers".

Izšķiroša mačā izrādījās pirmā perioda pēdējā minūtē, kad "Flyers" guva abus vārtus. Pirms tam perioda vidū Breds Mārčands vadībā izvirzīja Stenlija kausa īpašniekus, bet tad pēdējā minūtē Klods Žirū un Jakubs Voračeks panāca 2:1.

Otro vārtu guvumā "Flyers" ar rezultatīvu piespēli izcēlās čehu hokeja leģenda Jaromīrs Jāgrs, kuram tas bija 1600.rezultativitātes punktus NHL karjerā.

Neveiksmīgi jauno sezonu ceturtdien iesāka arī pērnās sezonas Stenlija kausa izcīņas finālisti Vankūveras "Canucks", kas arī savās mājās pēcspēles metienos ar 3:4 (1:2, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) zaudēja Pitsburgas "Penguins".

"Penguins" labā divus vārtus guva Mets Kūks, bet vienus – Džeims Nīls. "Canucks" rindās izcēlās Maksims Lapjērs, Kīts Balārds un Dāniels Sedins. Pēcspēles "bullīšos" "Penguins" uzvarēja ar 2:0 (izgājienus realizēja Krists Letangs un Jevgeņijs Malkins).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!