Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadības lēmums nelaist spēlētājus uz 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm ir sarūgtinājis daudzus spēlētājus.

Jau vēstīts, ka NHL vadība nav spējusi vienoties ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) un Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) par finansiālajiem nosacījumiem, tāpēc pasaules spēcīgākās līgas vadība nelaidīs spēlētājus uz četrgades sporta svētkiem.

"Es tādu lēmumu nesaprotu. Tas ir ļoti skumji gan hokejam, gan visam sportam kopumā. Tas kurš pieņēma šo lēmumu, visticamāk, nesaprot, ko tieši viņš dara," portālā ESPN citēts Otavas "Senators" Zviedrijas hokejists Ēriks Karlsons.

Iepriekš "Senators" komandas īpašnieks Jūdžins Melniks teica, ka nevēlas, lai Karlsons dodas spēlēt Zviedrijas izlasē, jo, palaižot viņu uz valstsvienību, Melniks palīdzēs Kanādas izlases galvenajai konkurentei.

Arī cits Zviedrijas izlases spēlētājs, vārtsargs Henriks Lundkvists paziņoja, ka ir sarūgtināts. "Lieliska iespēja parādīt hokeju uz pasaules lielākās skatuves ir izniekota," rakstīja Lundkvists.

Kanādas hokejists Brendons Prasts novēla vainu uz NHL komisāru Geriju Betmenu: "Lielisks veids, kā sabojāt hokeju, Gerij."

Savukārt bijušais Kanādas izlases spēlētājs un 2002. gada olimpisko spēļu čempions Ēriks Lindross pauda viedokli, ka hokeja turnīrs ir svarīga olimpisko spēļu sastāvdaļa, tāpēc šis ir ļoti slikts lēmums. Tāpat Lindrosam vienmēr esot paticis piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Krievijas izlases uzbrucēju Aleksandru Ovečkiņu šis lēmums īpaši neskar, jo Vašingtonas "Capitals" īpašnieks jau iepriekš paziņoja, ka ļaus sava kluba līderim doties palīgā valstsvienībai.

Cits krievs Jevgeņijs Malkins no Pitsburgas "Penguins" sacīja, ka šis ir ļoti nepatīkams brīdis daudziem spēlētājiem. "Olimpiskās spēles ir prestižākais turnīrs pasaulē. Gribas ticēt, ka kaut kas vēl var mainīties, jo vēl ir laiks visu pārdomāt," aģentūrai TASS teica Malkins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!