Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu Zvaigžņu spēle nākamajā sezonā notiks Tampabejas "Lightning" komandas laukumā.

Tampā NHL Visu Zvaigžņu spēle norisināsies otro reizi "Lightning" kluba vēsturē, jo pirmo reizi šāds mačs tika aizvadīts 1999. gadā, kad tajā piedalījās arī Artūrs Irbe.

Visu Zvaigžņu spēle un ar to saistītie pasākumi Tampas pilsētas "Amalie Arena" notiks 27. un 28. janvārī. Līdzīgi kā iepriekšējos divos gados, arī nākamajā sezonā Zvaigžņu spēlē sacentīsies divīziju komandas, spēli aizvadot formātā "trīs pret trīs". Tāpat dienu iepriekš notiks hokeja meistarības konkursi.

"Mēs esam sajūsmināti par iespēju uzņemt NHL Visu Zvaigžņu spēli. Pēdējos gados esam smagi strādājuši, lai Tampabejas reģions kļūtu par hokejam pateicīgu tirgu, tāpēc tiesības rīkot šo spēli ir patīkams atalgojums mūsu darbam. Tomēr mēs neapstāsimies, izdarot visu, lai NHL zvaigznes, līdzjutēji un līgas partneri izbaudītu pasaules klases pasākumu," sacīja "Lightning" komandas prezidents un īpašnieks Džefs Viniks.

Kopš Viniks 2010. gadā iegādājās "Lightning" komandu, kluba sezonas abonementu skaits ir trīskāršojies un sasniedz 14 000, kas liecina par hokeja popularitātes pieaugumu šajā Floridas reģionā.

Formāts "trīs pret trīs" pirmo reizi NHL Visu Zvaigžņu spēlē tika ieviests pērn Nešvilā, kad uzvarēja Klusā okeāna divīzijas komanda, bet šogad Losandželosā panākumu svinēja Metropoles divīzijas zvaigznes.

2015. gada NHL Visu zvaigžņu spēles balsojumā, pateicoties Latvijas hokeja līdzjutēju aktivitātei, pārliecinoši uzvarēja Bufalo "Sabres" komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Pirms tam kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē bija piedalījies 2003.gadā, kad to septīto reizi darīja Sandis Ozoliņš. Tāpat divas reizes šajā mačā piedalījies Artūrs Irbe.

"Lightning" komandas sistēmā kopš 2013. gada atrodas vārtsargs Kristers Gudļevskis, taču viņam NHL klubā tā arī neizdevās nostiprināties, pasaules spēcīgākajā līgā piedaloties vien piecās spēlēs, no kurām divas bija Stenlija kausa izcīņā. Gudļevskis šobrīd pārstāv "Lightning" fārmklubu Sirakjūsas "Crunch", kas iekļuvusi Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas finālā, taču arī tur viņš ir rezervista statusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!