Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Hokeja Federācija ir paziņojusi izlases sastāvu, kas otrdien dosies uz Umeo, lai piedalītos "Euro Hockey Challenge" turnīrā, kurā tiksies ar Zviedrijas izlasi.

Lai gan sportā ierasta ir prakse, ka izlases sastāvu paziņo galvenais treneris, Latvijas izlases sastāvu nosaucis Sandis Ozoliņš, kurš pagājušajā nedēļā oficiāli stājās Latvijas izlases ģenerālmenedžera amatā.

Salīdzinot ar kandidātu sarakstu, kas tika izziņots pagājušonedēļ, šajā spēlētāju sarakstā vairs nav vārtsargu Kristera Gudļevska un Mārtiņa Raituma, uzbrucēju Alekseja Širokova un Jura Upīša, aizsarga Artūra Salijas, toties iekļauts aizsargs Kristaps Sotnieks.


Vairākiem izlases kandidātiem, kuriem sezona jau ir beigusies, ir dota atpūta un viņi, tāpat kā daži traumas guvušie hokejisti kā aizsargs Arvīds Reķis pievienosies otrajā sagatavošanās posmā pirms spēlēm ar Somijas valstsvienību, kas 7. un 8. aprīlī norisināsies Rīgā.

Latvijas hokeja izlase ar zviedriem spēlēs 30.martā un 1.aprīlī. Latvijas izlases pirmo spēli pret Zviedrijas izlasi no Umeo translēs LTV7. Televīzijas translācijas sākums paredzēts 20:25.

Latvijas izlases sastāvs ar Zviedrijas izlasi:

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Hantimansijska "Jugra"), Edgars Lūsiņš (Rīgas "Dinamo");
Aizsargi: Georgijs Pujacs (Novosibirskas "Sibirj"), Oskars Cibuļskis (Rīgas "Dinamo"), Kristaps Sotnieks (Rīga "Dinamo"), Māris Jass (Nižņekamska "Ņeftehimik"), Jānis Andersons (Rīga "Dinamo"), Alberts Iliško ("Nynäshamns IF', Zviedrija), Mārtiņš Jakovļevs (HK "Rīga"), Mārtiņš Porejs (HK "Rīga");
Uzbrucēji: Andris Džeriņš (Rīga "Dinamo"), Roberts Bukarts (Rīga "Dinamo"), Gints Meija (Rīga "Dinamo"), Mārtiņš Cipulis (Habarovskas "Amur"), Sergejs Pečura ("Kriļja Sovetov"), Roberts Jekimovs ("Jokipojat", Somija), Armands Bērziņš (HPK, Somija), Kaspars Saulietis (HPK, Somija), Juris Štāls (Rīga "Dinamo"), Raimonds Vilkoits (HK "Rīga"), Vitālijs Pavlovs ("Liepājas Metalurgs"), Ronalds Ķēniņš ("GC Küsnacht Lions", Šveice).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!