Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējam Braienam Boilam izdevies pilnībā izārstēt leikēmiju, kas viņam tika atklāta pagājušā gada septembrī, vēsta līga.

33 gadus vecā hokejista pēdējās asins analīzes parādījušas, ka leikēmijas šūnu viņa organismā vairs nav palicis. Sākotnēji ārsti prognozēja, ka slimība pilnībā varēti tikt izārstēta 18 mēnešu laikā, bet pietika ar 12 mēnešiem un 33 dienām.

"Kad man pirmoreiz paņēma analīzes, leikēmijas šūnu daudzums asinīs bija 75%, pagājušās sezonas beigās tie jau bija 8%, jūlijā — 4%. Pirmdien rezultātos jau bija nulle," stāsta uzbrucējs. "Tā ir pilnīga molekulāra remisija, un es jūtos patiešām labi."

"Plāns ir nostrādājis un tagad man ir tikai jāturpina iesāktais. Ziņas ir labas, bet neko daudz tas nemaina un es turpināšu lietot zāles," saka Boils, kuram joprojām reizi mēnesi jāturpina ārstēšanās un regulāri jāapmeklē ārsti, lai pārliecinātos, ka vēža remisija saglabājas.

Leikēmiju Boilam atklāja pagājušā gada rudenī pārbaudēs pēc treniņnometnes, un 1. novembrī viņš atgriezās komandā. NHL regulārajā čempionātā uzbrucējs aizvadījis 69 spēles, kurās guva 13 vārtus un atdeva 10 rezultatīvas piespēles. 2018. gada NHL Zvaigžņu spēlē tieši viņš pārstāvēja "Devils" komandu un sezonas beigās saņēma Bila Mastertona piemiņas balvu par uzticību hokejam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!