Foto: F64
Hokeja skolas "Rīga" komanda otrdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) pēdējā sekundē pārspēja turnīra līderi Rīgas "Prizmu".

Šī mača rezultāts tika atklāts tikai otrajā trešdaļā, kad "Rīga" komandu 38.minūtē vadībā izvirzīja Aleksandrs Biškins, bet 45.minūtē Rihards Liģis panāca jau 2:0. "Prizma" gan atspēlējās - 48.minūtē vienus vārtus atguva Aleksejs Širokovs, bet desmit minūtes vēlāk Miks Lipsbergs panāca neizšķirtu.

Tiesa, "Rīga" tomēr izcīnīja negaidītu uzvaru, ko pašā pēdējā sekundē, izceļoties vairākumā, nodrošināja Raivis Kristiāns Ansons.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 19 punktiem deviņās spēlēs gan joprojām ir "Prizma", kam ar 17 punktiem septiņos mačo seko "Mogo". Tālāk ar 15 punktiem seko "Kurbads", 11 punkti ir "Zemgale/LLU" un "Rīgas" hokejistiem, divi punkti ir "Liepājai", bet "Lido" šobrīd ir bešā.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019. gada 2. martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!