Foto: Ģirts Gertsons, LHF

Lai gan Latvijas hokeja izlase "Euro Ice Hockey Challenge" turnīru iesāka ar uzvaru, ar 5:4 parspējot Japānu, pavisam apmierināti ar šo maču spēlētāji nebija.

Latvijas izlases kapteiņa asistents Oskars Bārtulis, kurš valstsvienībā atgriežas pēc ilgāka pārtraukuma, pēc spēles atzina, ka brīžiem komanda ir spelējusi "vasaras hokeju" un pieļāvusi kļūdas, ko nākamajā mačā ar Baltkrieviju pieļaut nedrīkst.

"Forši bija atgriezties izlasē, savu skatītāju priekšā spēlēt, paldies, ka atbalstīja mūs līdz galam, tikai mēs diemžēl brīžiem rādījām "vasaras hokeju". Nekas, būs vēl spēles, lai saņemos un tālāk jau spēlētu labāk," portālam "Delfi" atzina Bārtulis.

Salīdzinoši vairāk apmierināts Latvijas izlases aizsargs ir ar savas maiņas sniegumu. "Centāmies. Spēles zīmējumi uz tāfeles ģērbtuvēs bija sazīmēti, kaut kas sanāca, kaut kas nē. Galvenais, ka mūsu maiņa guva vārtus!" saka Bārtulis. "Mums ir uzdevums [šajā turnīrā] vinnēt katru spēli! Šodien spēle parādīja, ka "atlaist" ndrīkst - atļāvām pretiniekam spēlēt un zaudējām vārtus - tas ir hokeja likums."

Nākamā spēle pret labi zinamo un salīdzinoši biežāko pretinieku Baltkrieviju Latvijas komandai būs svarīga, ko spēlētāji to apzinās. "Būs jācīnās!" saka Bārtulis. "Jāatpūšas, jāizanalizē šodienas bērnišķīgās kļūdas un jāpāriet uz "ziemas hokeju", jo rīt būs pavisam cita spēle!"

Ja neskaita Latvijas izlases "amerikāņus", Oskaram Bārtulim ceļš uz šo turnīru bija vistālākais - no Vladivostokas. Vai laika maiņa netraucē? " Prieks, ka ģimeni satiku, tas palīdz aizmirst visus tālos pārlidojumus!" atzīstas aizsargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!