Foto: AFP/Scanpix

Unikālu lēmumu trešdien pieņēmusi Nacionālā hokeja līga (NHL), iekļaujot krievu uzbrucēju Aleksandru Ovečkinu gan pagājušās sezonas pirmajā simboliskajā izlasē, gan arī otrajā pieciniekā.

Hokeja apskatnieku balsojumā, kas tika veikts pēc regulārās sezonas beigām, Ovečkins pirmajā izlasē iekļauts kā labās malas uzbrucējs, bet otrajā - kā kreisās malas uzbrucējs.

Sezonas vērtīgākais līgas hokejists Ovečkins saīsinātajā regulārajā čempionātā guva 32 vārtus un bija arī labākais līgā vairākumā gūto vārtu skaitā - 16. Savukārt ar 56 punktiem rezultatīvāko spēlētāju ziņā viņš dalīja trešo vietu ar Sidniju Krosbiju.

Īpaši sekmīgi Vašingtonas "Capitals" komandas uzbrucējs Ovečkins nospēlēja pēdējās 29 spēlēs, kad guva 22 vārtus un izpildīja 19 rezultatīvas piespēles, palīdzot savai vienībai tikt pie 20 uzvarām.

Kopumā Ovečkins līgas pirmajā simboliskajā izlasē iekļauts sesto reizi karjerā, bet pirmoreiz - kā labās malas uzbrucējs.

Ovečkins kļuvis vien par otro hokejistu, kurš līgas pirmajā simboliskajā izlasē iekļauts divās dažādās pozīcijās - Marks Mesjē divreiz tajā tika iekļauts kā kreisās malas uzbrucējs (1980./1981. un 1981./1982.gada sezonās), kā arī divreiz kā centra uzbrucējs (1989./1990. un 1991./1992.gada sezonās).

Vēl pirmajā simboliskajā izlasē iekļauts Pitsburgas "Penguins" komandas centra uzbrucējs Krosbijs, kurš šosezon saņēma Teda Lindseja balvu - vērtīgākais spēlētājs citu hokejistu balsojumā. Viņš bija līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs, kaut traumas dēļ izlaida regulārā čempionāta pēdējo mēnesi.

Savukārt četri pārējie pirmajā simboliskajā izlasē iekļautie hokejisti tajā iekļuvuši pirmoreiz karjerā. Kā labās malas uzbrucējs iekļauts Kriss Kunics ("Penguins"), aizsardzībā iekļuvuši Raiens Saters (Minesotas "Wild") un Pīkejs Subans (Monreālas "Canadiens"), bet kā vārtsargs simboliskajā izlasē bez pārsteigumiem iekļauts līgas labākais vārtsargs Sergejs Bobrovskis (Kolumbusas "Blue Jackets").

Tikmēr otrajā simboliskajā izlasē kopā ar Ovečkinu uzbrukumā iekļauti Martēns Senluī (Tampabejas "Lightning") un Džonatans Tēvss (Čikāgas "Blackhawks"), aizsardzībā iekļuvuši Kriss Letangs ("Penguins") un Fransuā Bošemins (Anaheimas "Ducks"), bet simboliskās izlases vārtos ielikts Henriks Lundkvists (Ņujorkas "Rangers").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!