Foto: USA Today Sports

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) 100. sezonas pirmās nedēļas spožāko zvaigzni atzīts Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, vēsta NHL.

Tikmēr debitante Vegasas "Golden Knights" jau pirmajā nedēļā tikusi pie apalvojuma, jo par otro zvaigzni atzīts šīs vienības vārtsargs Marks Andrē Flerī, bet par trešo labāko spēlētāju atzīts Filadelfijas "Flyers" uzbrucējs Veins Simondss.

Krievu uzbrucējs Ovečkins sezonas pirmajās divās spēlēs guva septiņus vārtus, palīdzēdams ASV galvaspilsētas komandai tikt pie divām uzvarām. Ceturtdien Ovečkins guva trīs vārtus, kamēr "Capitals" pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 pārspēja Otavas "Senators". Divas dienas vēlāk viņš guva jau četrus vārtus, Vašingtonas klubam ar 6-1 sagraujot Monreālas "Canadiens".

Ovečkins kļuvis par pirmo hokejistu pēdējā simtgadē, kurš sezonas pirmajos divos mačos atzīmējies ar "hat-trick". 1917. gadā NHL pirmsākumos to paveica pat trīs hokejisti.

Ovečkins karjeras laikā NHL regulārā čempionāta spēlēs guvis 565 vārtus, šajā statistikas rādītājā ieņemot 22. vietu.

Tikmēr līgas debitantes "Golden Knights" kanādiešu vārtsargs Flerī palīdzēja komandai izcīnīt divas uzvaras, vidēji mačā ielaižot 0,98 vārtus un atvairot 97,3% metienu. Flerī sezonas pirmajā mačā atvairīja 45 metienus, bet Vegasas komanda savā pirmajā mačā NHL ar 2:1 pārspēja Dalasas "Stars". Dienu vēlāk Flerī atvairīja 27 ripas, kamēr "Golden Knights" pagarinājumā ar 2-1 uzvarēja Arizonas "Coyotes".

Flerī NHL karjeras laikā izcīnījis 377 uzvaras, kas ir 15. visu laiku labākais rezultāts. Viņš kopš 2003. gada pārstāvēja Pitsburgas "Penguins", kuras sastāvā izcīnīja trīs Stenlija kausus, bet jūnijā Flerī papildināja "Golden Knights" rindas.

Savukārt kanādiešu uzbrucējs Simondss trīs spēlēs guva četrus vārtus, no kuriem divi bija uzvaru nesošie. Trešdien viņš atzīmējās ar trim vārtiem, kas bija viņa otrais "hat-trick" karjerā, bet "Flyers" ar 5:3 pārspēja Sanhosē "Sharks". Nākamajā duelī viņš palika "sausā", bet Filadelfijas vienība ar 0:2 atzina Losandželosas "Kings" pārākumu. Savukārt sestdien viņš guva uzvaras vārtus pagarinājumā, palīdzot "Flyers" ar 3:2 pārspēt Anaheimas "Ducks".

Simondss karjeras laikā 690 NHL spēlēs guvis 206 vārtus un veicis 196 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā nedēļā sākās NHL jubilejas sezonas, planētā spēcīgākajai līgai atzīmējot savu simtgadi.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta "Penguins", kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja Nešvilas "Predators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!